1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Yeni vergi yok!” demecine rağmen Meclise sunulan vergi paketi hayal kırıklığı yarattı: Vatandaşı Vergi Komasına Sokacak Yeni Vergiler!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Yeni vergi yok!” demecine rağmen Meclise sunulan vergi paketi hayal kırıklığı yarattı: Vatandaşı Vergi Komasına Sokacak Yeni Vergiler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ozan Bingöl, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Yeni vergi yok!” demecine karşın, Meclis’e sunulan yeni vergi paketi tartışmaları alevlendirdi. Vergilerin isimlendirilmesi, kanunun gerekçesi ve vergi uygulamalarının büyük eleştirilere maruz kalmasıyla beraber halkın vergi alerjisinin arttığı görülmektedir. Yapılacak olan uygulama, vatandaşların tepkisini en üst seviyeye çıkartarak bir vergi koması durumuna sürüklemektedir. Yeni vergi yasa teklifi ile alınacak vergilerle ilgili detaylara bakıldığında, Savunma Sanayii Destekleme Fonu’ndan alınacak paylar, tapu işlemlerinden alınacak harçlar, kredi kartlarından alınacak ekstra ücretler ve diğer çeşitli ödemelerle vatandaşın ciddi bir ek yük altında kalacağı görülmektedir.

Yasa teklifi içeriğine bakıldığında, Savunma Sanayii ile ilgili düzenlemelerin yanı sıra birçok vergi kategorisinde yeni hükümler getirilmektedir. Özellikle kredi kartlarından alınacak yıllık ekstra ücretler ve noter işlemlerinden alınacak harçlar vatandaşların cebinde derin bir iz bırakacaktır. Vergi paketinin, ülke ekonomisine ve vatandaşların günlük hayatına büyük etkileri olacağı düşünülmektedir. Vergi yükünün, hukuki dayanak ve güç kullanarak alınması gereken bir kavram olmasına rağmen, bu durumun adil, düşük maliyetli ve verimli olması gerekir. Ancak yapılan düzenlemelerin adil olmadığı, maktu tutarları içerdiği ve vatandaşları vergiye karşı soğutabileceği belirtilmektedir.

Özellikle küçük işletmelerin, beyannameler ve diğer vergi ödemeleri için ciddi ek yükler altına gireceği ve adaletsizliğin daha da derinleşeceği varsayılmaktadır. Vergi ile hizmet bedeli arasındaki farkın idrak edilemediğinden, vatandaşların yeni vergi yükleri karşısında tepkilerinin arttığı görülmektedir. Vergileme konusunda yaşanan sorunların, vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkileyeceği ve vergi alerjisinin artmasına neden olabileceği düşünülmektedir. Sonuç olarak, vatandaşların vergilerle sıkıntı yaşamaması, düzenli ve adil bir vergi sistemi oluşturulması gerekmektedir. Yapılan yeni vergi yasa teklifinin, büyük tartışmalara neden olacağı ve vatandaşların vergi komasına sokabileceği endişeleri artmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Yeni vergi yok!” demecine rağmen Meclise sunulan vergi paketi hayal kırıklığı yarattı: Vatandaşı Vergi Komasına Sokacak Yeni Vergiler!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin