1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ticaret Bakan Yardımcısı, Otomobil İlanlarında Devrim Yaratacak Yeni Uygulamayı Açıkladı!

Ticaret Bakan Yardımcısı, Otomobil İlanlarında Devrim Yaratacak Yeni Uygulamayı Açıkladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Türkiye’nin otomotiv sektöründe ve enerji alanında geleceğe yönelik vizyonunu paylaşmak amacıyla MÜSİAD tarafından düzenlenen Türkiye Yüzyılı’nda Otomotiv ve Enerji Vizyonu Toplantısı’nda konuştu. Gürcan, dünyayı etkisi altına alan salgının ekonomik durgunluğa neden olduğunu ancak Türkiye ekonomisinin üretmeye devam ettiğini ve kesintisiz büyüme gösterdiğini belirtti. Geçtiğimiz yıl yüzde 5,1 büyüme gerçekleştiğini açıkladı.

Gürcan, konut sektöründe uygulanan doğrulanmış ilan sisteminin başarılı olması üzerine benzer bir uygulamayı otomotiv sektörü için de hayata geçireceklerini söyledi. Yılbaşından itibaren zorunlu olacak olan bu sistemle konut ve araç ilanları verirken kimlik ve yetki doğrulamasının yapılması gerekecek. Bu sayede, e-ilan sitelerinde doğrulanan TC kimlik numarasına sahip kişiler ve yetki belgesine sahip firmalar tarafından ilanlar verilebilecek.

Teknolojik gelişmelere uyum sağlamak adına e-Devlet üzerinden otomobil ilanlarının verilmesini kolaylaştıran bir sistem üzerinde çalıştıklarını aktaran Gürcan, ilan vermek isteyen kişilerin e-Devlet üzerinden araç bilgilerini seçerek ilanı vereceği emlakçının bilgilerini doğrulaması gerektiğini belirtti. Otomobil ilanlarında da benzer bir kimlik ve yetki doğrulama sürecinin uygulanacağını ve bu sistemin önümüzdeki aylarda yürürlüğe gireceğini söyledi.

Türkiye’nin, otomotiv sektöründe teknolojik yeniliklere hızla adaptasyon gösterdiği ve dijital dönüşümün önemli bir bileşeni olan doğrulanmış ilan uygulamasının bu sektörde de hayata geçirilecek olması sektördeki şeffaflığı ve güvenilirliği artırmayı amaçlıyor. Gürcan, bu uygulama sayesinde tüketicilerin daha güvenli ve doğru bilgilere erişebileceklerini ve sektördeki rekabetin daha sağlıklı bir şekilde sürdürülebileceğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ticaret Bakan Yardımcısı, Otomobil İlanlarında Devrim Yaratacak Yeni Uygulamayı Açıkladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin