1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Genel Başkan Yardımcısından AK Parti’ye Sert Eleştiri: “Deli Dumrul Vergileri Şahane”

CHP Genel Başkan Yardımcısından AK Parti’ye Sert Eleştiri: “Deli Dumrul Vergileri Şahane”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, “Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ne ilişkin yaptığı açıklamada, kredi kartı limitlerine getirilen vergilere dikkat çekti. Karabat, yapılan düzenlemelerin ek vergi olarak nitelendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bütçe gelirleri yetmediği için ek vergi koyduk’ demiyorlar, ’kredi kartı limiti katılma payı’ diyorlar” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Saymanı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat da sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin TBMM Başkanlığı’na sunduğu “Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ni eleştiren Karabat, vergi artışlarına dikkat çekerek, “Savunma sanayi bahane, deli dumrul vergileri şahane. Ülke ekonomisinin en büyük problemi güvensizlik ve belirsizliktir” dedi.

Karabat, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirerek, “KDV’yi yüzde 18’den yüzde 20’ye çıkardılar. Bütçe yine dikiş tutmuyor. Yeni vergiler uydurup bunları doğrudan bir yerlere aktarmak onları masum kılmaz” yorumunda bulundu. Ayrıca, hükümetin gelecek nesiller için güvenli bir ortam oluşturmadığını savundu.

Özgür Karabat, AK Parti’nin “Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ni eleştirmeye devam ederek, hükümetin ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirdi. Karabat’a göre, hükümetin attığı adımlar ülke ekonomisini kırılgan hale getiriyor.

Öte yandan, Türkiye’de ve Yunanistan’da yaşanan mübadele konusunda hazırlanan belgeselin tanıtımı da yapıldı. Belgeselin tanıtımı için verilen linkten detaylara erişebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkan Yardımcısından AK Parti’ye Sert Eleştiri: “Deli Dumrul Vergileri Şahane”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin