1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. PKK, Türkiye’de Birlik Görüntüsüne Karşı Nasıl Tepki Verdi?

PKK, Türkiye’de Birlik Görüntüsüne Karşı Nasıl Tepki Verdi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin Orta Doğu’da artan tehdit karşısında aldığı sert duruş, İsrail’in Arz-ı Mev’ud iddialarına karşı verdiği destek ve birlik görüntüsü PKK’yı huzursuz etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis’te yaptığı “İç cepheyi sağlam tutalım” çağrısı sonrası Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli, Demokrat Parti ile tokalaşarak Türkiye’nin yanında olduklarını gösterdi.

Bahçeli’nin DEM Partililerle tokalaşması Türk siyasetinde büyük yankı uyandırdı. Bahçeli, Türkiye’nin birlik ve kardeşlik içinde olması gerektiğini vurgulayarak DEM Partililere “Gelin Türkiye partisi olun, teröre karşı cephe alın” çağrısında bulundu. Bu adım, Türk milletinin birlik ve beraberliğine verilen önemi gösterdi.

CHP lideri Özgür Özel’in talimatıyla CHP grubunun Erdoğan’ı ayakta karşılaması da Meclis’teki birlik ve beraberlik mesajını pekiştirdi. Başkan Erdoğan, Bahçeli’nin attığı adımın önemine dikkat çekerek yeni Anayasa konusunda toplumsal mutabakatın sağlanabileceğini belirtti.

Ancak, PKK’nın Kandil’de yaşanan gelişmelere tepkisi sert oldu. Elebaşları, Türk siyasetindeki normalleşme sürecini sabote etmeye çalışarak CHP’ye ve DEM Parti’ye sitemlerde bulundu. PKK’nın tepkisi, Türk siyasetindeki olumlu gelişmeleri sarsmaya yönelikti. PKK elebaşlarının açıklamaları, Türkiye’nin terörle mücadele kararlılığına bir kez daha vurgu yaptı.

Sonuç olarak, Türk siyasetinde yaşanan bu gelişmeler, ülkede birlik ve beraberlik mesajı verirken terör örgütleri açısından endişeye neden oldu. Türk milleti, devletin ve siyasetçilerin terörle mücadele konusundaki kararlı tutumundan memnuniyet duyarken, terör örgütleri ise Türkiye’nin güçlü ve birlik içinde olduğu bir ortamda kendilerini tehdit altında hissettiler. Türkiye’nin iç ve dış politikadaki kararlılığı, teröristlere karşı verilen mücadelede önemli bir role sahip olmaya devam edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
PKK, Türkiye’de Birlik Görüntüsüne Karşı Nasıl Tepki Verdi?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin