1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. DEM Partililerin Tekrar Yasaklanan Miting İçin Tepkisi: ‘Tecrit Politikası Başarısızlığını Kanıtladı!’

DEM Partililerin Tekrar Yasaklanan Miting İçin Tepkisi: ‘Tecrit Politikası Başarısızlığını Kanıtladı!’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır Valiliği tarafından yasaklanan mitingin yapılacağını duyuran ancak izin verilmeyen DEM Partililer, Sanat Sokağı’nda toplandı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Ekonomi çöktü, toplum çürüdü, toplumsal gerginlikler had safhaya çıktı. Eğer uygulamış olduğunuz tecrit başarılı olsaydı, bugün burada tecridi kınamak için on binler seferber olmazdı. Politikanız iflas etti. Bunu artık kabul edin” dedi.

Miting için toplanan kalabalığın alana yürümesine izin verilmedi. Emniyet yetkilileri ve DEM Partililer arasındaki görüşmeler sonucunda Sanat Sokağı’nda açıklama yapılması kararlaştırıldı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Sanat Sokağı’nda yaptığı açıklamada, “Türkiye hem içeride hem dışarıda ciddi bir sıkışmışlık içerisinde. Bizler bu ülkenin geleceğini düşünenler, bu ülkede eşit ve adil bir yaşam sürdürmek isteyenler… Onun için tecrite karşıyız” şeklinde konuştu.

Polis, Bakırhan’ın konuşmasını engellemeye çalıştı ancak Bakırhan, “Biz Meclis’te de konuşuruz. Biz, Meclis’te yokken de buralarda konuşuyorduk. Biz, Meclis’te konuştuklarımızın aynısını Türkiye halklarına konuşmaya devam edeceğiz” diyerek tepki gösterdi.

Basın açıklamasının ardından kitle, olaysız şekilde dağıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM Partililerin Tekrar Yasaklanan Miting İçin Tepkisi: ‘Tecrit Politikası Başarısızlığını Kanıtladı!’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin