1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TBMM Başkanı Kurtulmuş: “İsrail’in gücü, İslam dünyasının bölünmüşlüğünden kaynaklanıyor”

TBMM Başkanı Kurtulmuş: “İsrail’in gücü, İslam dünyasının bölünmüşlüğünden kaynaklanıyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsviçre’nin Cenevre kentinde gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği İstişare Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, İsrail’in İslam dünyasının ayrılığından güç aldığını vurgulayarak, tarihin bu kritik döneminde, özellikle İslam ümmetinin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini ifade etti. Son bir yıldır Filistin halkının maruz kaldığı soykırım kampanyasına dikkat çeken Kurtulmuş, İsrail’in tüm kuralları göz ardı ederek suç işlemeye devam ettiğini dile getirdi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Netanyahu liderliğindeki İsrail’in Lübnan halkına yönelik ağır bombardıman ve kara saldırılarına da değindi. Bu süreçte Lübnan halkına desteklerini ilettiklerini belirten Kurtulmuş, İsrail’in işlediği suçlardan dolayı uluslararası mahkemelerde hesap vermesi gerektiğini vurguladı. Aynı zamanda uluslararası kurumların İsrail’in saldırgan politikalarını engellemede başarısız olduğunu ifade eden Kurtulmuş, Parlamentolararası birliğin de bu konuda istisna olmadığını belirtti.

Filistin davasının savunulması gerektiğinin altını çizen Kurtulmuş, İsrail’in gücünün sadece askeri ya da finansal alanda değil, aynı zamanda küresel medya ağlarında da olduğunu belirtti. Ancak, İsrail’in asıl gücünün, İslam dünyasının bölünmüşlüğünden kaynaklandığını dile getirerek, siyasi farklılıkların bir kenara bırakılması ve ortak çıkarlar doğrultusunda birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Kurtulmuş’un yaptığı bu açıklamalar, İsrail’in Filistin ve Lübnan’a yönelik saldırgan politikalarının uluslararası alanda ve özellikle İslam dünyasında yarattığı endişeyi ve tepkiyi yansıtmaktadır. TBMM Başkanı’nın, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği İstişare Toplantısı’nda dile getirdiği görüşler, İslam dünyasının birlik ve dayanışma içinde olması gerekliliğine vurgu yapmaktadır. Aynı zamanda, İsrail’in adil bir şekilde uluslararası mahkemelerde hesap vermesi gerektiği ve bu tür saldırgan politikalara karşı birlikte mücadele etme gerekliliğini ortaya koymaktadır. Kurtulmuş’un bu sözleri, Türkiye’nin bölgedeki barış ve istikrar açısından aldığı tavır ve destekleri de yansıtmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Başkanı Kurtulmuş: “İsrail’in gücü, İslam dünyasının bölünmüşlüğünden kaynaklanıyor”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin