1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AK Parti Kongresinde Yeni İsimlerle Değişim Mesajı

AK Parti Kongresinde Yeni İsimlerle Değişim Mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti, 2023 Genel Seçimleri sonrasındaki 1.5 yıllık süreçte Türkiye genelinde 41 il ve 547 ilçe başkanını değiştirdi. Kongre sürecinde, değişimi gerçekleşmiş pek çok il başkanlığında yeniden bir yapılanma planlanmıyor ancak yine de önemli bazı illerde bazı isimlerin değiştirilebileceği değerlendiriliyor.

12 Ekim’de başlayan AK Parti, 8. Olağan Kongre takvimi kapsamında partinin ilçe yönetimleri için seçim sürecini başlattı. Belde ve ilçe kongrelerini 90 günde tamamlamayı planlayan AK Parti, 28 Aralık’ta da il kongrelerini başlatmayı hedefliyor. Bu takvim çerçevesinde en geç mart ayı sonuna kadar, 8. Büyük Olağan Kongre için hazırlık çalışmaları gerçekleştirilmiş olacak.

Genel Merkez, Nisan 2025’te yapılması planlanan Büyük Kongre öncesinde, göreve başlayan yeni teşkilâtı kapsamlı bir eğitime almayı planlıyor. Eğitimlerde, partide yapılan anketlerde ortaya çıkan ve sahada vatandaşın bugüne kadar en çok shikâyet ettiği başlıklarda nasıl ortak bir dil kullanılarak cevap verileceği de anlatılacak. Bu kapsamda en önemli iki başlık ekonomi ve adalet olacak. Sahada bir il ya da ilçe başkanının vatandaşla teması, nasıl giyinmesi, fotoğraf çektirirken neye dikkat etmesi gerektiği gibi konular da eğitimin diğer başlıkları olacak. Ayrıca, vatandaşla selamlaşma, diyalog ve yaklaşım gibi dersler de verilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Önderoğlu’nun vefatı dolayısıyla sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı. Erdoğan, mesajında “AK Parti’mizin Ankara İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi, kıymetli kızımız Betül Önderoğlu’nun bir trafik kazasında vefat ettiğini üzüntüyle öğrendim. Betül kızımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, AK Parti teşkilatımıza, arkadaşlarına, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Son toplantısını 30 Eylül’de yapan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya gelecek. Toplantının öncelikli gündemi İsrail saldırıları ile Türkiye’de artan şiddet olayları olacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşecek Kabine toplantısında iç ve dış politikaya dair birçok kritik başlık masaya yatırılacak. Toplantıda, İsrail’in Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırılarıyla ilgili son gelişmelerin yanı sıra, saldırıların durdurulması için yürütülen diplomatik girişimler ele alınacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın kadına yönelik şiddet olaylarına ilişkin sunum yapması beklenirken, şiddetin önlenmesi için yapılacak yasal düzenlemeler gözden geçirilecek. Ekonomideki son durumun da ele alınacağı toplantıda, enflasyonla mücadelede alınacak ek tedbirler ve fahiş fiyatlandırmayı önlemek için yapılan denetimler masaya yatırılacak. Kabine, yurt içinde ve sınır ötesinde terörle mücadele operasyonlarıyla ilgili gelişmeleri de görüşecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AK Parti Kongresinde Yeni İsimlerle Değişim Mesajı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin