1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Vatan Partisi Lideri Perinçek: TRT Genel Müdürü Görevden Alınmalıdır!

Vatan Partisi Lideri Perinçek: TRT Genel Müdürü Görevden Alınmalıdır!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı’nın İran’a karşı yapılacak olan Farsça yayınlar hakkındaki açıklamaları, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek tarafından eleştirildi. Sobacı, Türkiye’nin uluslararası alanda iddialı bir şekilde varlık gösterdiğini ifade ederek, TRT’nin bu yılın sonunda TRT Farsça’yı yayına sokacağını ve bu durumun İran’ı rahatsız edeceğini belirtmişti. Perinçek ise Sobacı’nın sözlerini ABD ve İsrail yanlılarına yakıştırarak, İran’ın rahatsız edilmesinin bu iki ülkeyi sevindireceğini dile getirdi.

Sobacı’nın açıklamalarına tepki gösteren Perinçek, “TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Zahid Sobacı, kurulacak olan TRT Farsça kanalı ile ‘İran’ı rahatsız etmek zorundayız’ diyerek önüne konulan görevi ilan ediyor” şeklinde konuştu. Perinçek’e göre, TRT Genel Müdürü’nün açıklamaları Türkiye’nin gerçek dostlarıyla ilişkilerini zedeleyici ve komşuları rahatsız edici bir nitelik taşıyor. Bu nedenle Perinçek, Sobacı’nın derhal görevden alınmasını talep etti.

Perinçek, Türkiye’nin İran’la olan dostluğunun önemine vurgu yaparak, TRT Farsça’nın kurulması durumunda bu yayının İran-Türkiye dostluğuna hizmet etmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Batı Asya’da ABD ve İsrail merkezli tehditlere karşı İran ile birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vatan Partisi Lideri Perinçek: TRT Genel Müdürü Görevden Alınmalıdır!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin