1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP’li Vekil Aşkın Genç Açıkladı: Türkiye’de Bankalara Olan Borçlar 3,6 Trilyon Lirayı Aştı, İşte Detaylar!

CHP’li Vekil Aşkın Genç Açıkladı: Türkiye’de Bankalara Olan Borçlar 3,6 Trilyon Lirayı Aştı, İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, bankalara borçlarını ödeyemeyen yurttaş sayısının 1 milyonu bulduğunu ve bireysel kredi ile kredi kartı borçlarının 27 Eylül-4 Ekim haftasında 13,4 milyar lira artarak 3,6 trilyon lirayı aştığını belirtti. Genç, yaptığı açıklamada, Türkiye’deki işsiz sayısının 11 milyon olduğunu ve ülkede yaşanan ekonomik krizin artık inkar edilemeyecek boyutlara ulaştığını ifade etti.

Genç, son üç aydır sanayi üretiminin düşüşte olduğunu ve ağustos ayında yüzde 5,3 oranında azalmış durumda olduğunu hatırlatarak, ekonomik daralmanın sanayiye olumsuz etkilerini açıkça ortaya koyduğunu belirtti. Ayrıca, bankalara olan borçlarını ödeyemeyen yurttaşların sayısının 1 milyonu geçtiğini vurgulayan Genç, borç krizinin pençesine düşen vatandaşların giderek artan faiz oranları ve yüksek enflasyon altında yaşam mücadelesi verdiğini dile getirdi.

Gelir dağılımındaki eşitsizlik konusunda da değerlendirmelerde bulunan Genç, en yoksul kesimin gelirden aldığı payın yüzde 6,15 olduğunu belirterek, en zengin yüzde 20’lik kesimin gelirden aldığı payın ise yüzde 48,66 olduğunu söyledi. Genç, TÜİK verilerine dayanarak yaptığı açıklamada, gelir adaletsizliğinin gün geçtikçe derinleştiğini ve halkın alım gücünün düştüğünü belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Vekil Aşkın Genç Açıkladı: Türkiye’de Bankalara Olan Borçlar 3,6 Trilyon Lirayı Aştı, İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin