1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Amasra’daki Maden Faciası 2. Yıl Anma Töreni: Gözyaşlarıyla Dualar Edildi

Amasra’daki Maden Faciası 2. Yıl Anma Töreni: Gözyaşlarıyla Dualar Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amasra’da yaşanan faciada 43 madencinin hayatını kaybettiği Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait maden ocağı, 14 Ekim 2022’de gerçekleşen patlamanın ardından 2. yıl dönümünde anıldı. Ölen madencilerin aileleri, mezarları başında gözyaşlarıyla dualar etti.

KPSS’den 2015’te aldığı puanla maden ocağında çalışmaya başlayan Murat Ergin’in ağabeyi Mustafa Ergin, facianın ardından duygularını gözyaşlarıyla ifade etti. Mustafa Ergin, acıların taptaze olduğunu belirterek, yaşanan yaraların zamanla geçmediğini ve ölen madencilerin hepsinin pırlanta gibi insanlar olduğunu vurguladı.

Faciada hayatını kaybeden 43 madenci için kuyu başında anma töreni düzenlendi. Törene Bartın Valisi Nurtaç Arslan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz ve diğer yetkililer katıldı. Duaların edildiği törende, protokol üyeleri madenci heykelinin önüne kırmızı karanfiller bıraktı.

Patlamadan yaralı olarak kurtulan Umut Güneş, 6 gün hastanede yattıktan sonra tekrar maden ocağında işe başladığını belirtti. Güneş, yaşanan acının hala içlerinde olduğunu ve ekmek için çalıştıklarını ifade etti.

Anma törenine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, maden faciasının göz göre göre yaşandığını belirterek, önlemlerin alınmadığını ve benzer felaketlerin yaşanmasının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. Yavuzyılmaz, madencilerin sadece kömür çıkarmadığını, doğal afetlerde kurtarıcı rol üstlendiklerini vurguladı.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil de yaşanan faciada ölen madenciler için Allah’tan rahmet dileyerek, yargı süreçlerini takip ettiklerini ve sorumluların cezalandırılmasını istediklerini belirtti. Yeşil, çözüm önerilerinin hayata geçirilmesi gerektiğini ve Amasra ocağının kömür üretimine tekrar başlayacağını duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Amasra’daki Maden Faciası 2. Yıl Anma Töreni: Gözyaşlarıyla Dualar Edildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin