1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kos Belediye Başkanı Bodrum’da Atatürk Açıklaması Yaptı: Linç Etti!

Kos Belediye Başkanı Bodrum’da Atatürk Açıklaması Yaptı: Linç Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’nın Bodrum ilçesi ile komşu İstanköy (Kos) Adası tarafından düzenlenen 5. İki Yaka Kültür ve Dostluk Festivali kapsamında Bodrum’a gelen ve CHP’li Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’yi makamında ziyaret eden Belediye Başkanı Theodosis Nikitaras, adadaki Pontus Rum Kos Derneği yöneticileri tarafından linç edildi. Festival kapsamında Bodrum Belediye Başkanı Mandalinci ve İstanköy Adası Belediye Başkanı Nikitaras bir araya geldi. Festival, 11-13 Ekim tarihlerinde iki kent arasında gerçekleştirildi.

Festival kapsamında Nikitaras ve beraberindeki heyet, Bodrum’u ziyaret ederek etkinliklere katıldı. Bodrum Belediye Başkanı Mandalinci, İstanköy Adası Belediye Başkanı Nikitaras’ı makamında ağırladı. Ancak, iki belediye başkanının Mustafa Kemal Atatürk önünde çektirdiği fotoğraf topluluk arasında tartışmaya neden oldu.

Pontus Rum Kos Derneği yöneticileri, Atatürk’ün ismini kullanarak çirkin ifadelerle eleştirdiği bir açıklama yayınladı. Açıklamada Atatürk için kullanılan ifadeler sert eleştirilere neden oldu. Dernek başkanı ve sekreteri, Atatürk hakkında çirkin ifadeler kullanarak Belediye Başkanı Nikitaras’ı hedef haline getirdi. Bu durum adadaki sivil toplum kuruluşlarından büyük tepki alarak, Belediye Başkanı Nikitaras’a destek geldi.

Dernekten yapılan açıklamada, adadaki soydaşlardan destek almak istediklerinin altı çizilerek, Nikitaras’ın Türk propagandasına karşı geldiği belirtildi. Küçük Asya’daki tarihi olaylar ve Pontus Helenizmiyle ilgili konular ele alındı. Kos Adası’ndaki STK’lar konuyla ilgili sert bir şekilde tepki gösterdi ve Belediye Başkanı Nikitaras’a desteklerini açıkladılar.

Sonuç olarak, Bodrum ve Kos Adası arasında gerçekleştirilen festivalde yaşananlar, Türk ve Yunan toplumları arasındaki ilişkileri etkileyecek şekilde gerginlik yarattı. Atatürk’ün ismi ve kimliği üzerinden yapılan tartışmalar, festivalin amacına hizmet etmeyen bir hal aldı. Belediye Başkanı Nikitaras’ın açıklamaları ve yaşananlar, festivalin dostluk ve kültürel etkileşim amacına zarar verdi. Bu tür olayların önüne geçilebilmesi için daha dikkatli ve saygılı bir iletişim ortamının sağlanması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kos Belediye Başkanı Bodrum’da Atatürk Açıklaması Yaptı: Linç Etti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin