1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. DEM Parti Milletvekillerinden Çarpıcı Açıklamalar: “Çözüm Süreci İçin Cesaret ve Adım Atmak Gerek”

DEM Parti Milletvekillerinden Çarpıcı Açıklamalar: “Çözüm Süreci İçin Cesaret ve Adım Atmak Gerek”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti milletvekilleriyle meclis açılışında tokalaştı. Bu durum, iktidar tarafından yapılan yumuşak açıklamalarla birlikte “çözüm süreci” tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı. DEM Parti TBMM Grup Başkanvekilleri Gülistan Koçyiğit ve Sezai Temelli, Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Koçyiğit, olumlu söylemlerden çözüm süreci çıkmayacağını belirtti ve cesaret edip adım atılması gerektiğini vurguladı. Şu anda böyle bir gündemin olmadığını ve konunun tartışılmasının anlamsız olduğunu savundu.

Diğer yandan Temelli, “Yeni bir süreç başlayacaksa muhatap İmralı olmalı” dedi. Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelere dair bir bilginin olmadığını açıklayan Temelli, İmralı’nın muhatap alınması gerektiğini belirtti. Telefon trafiği veya görüşmeler hakkında herhangi bir bilginin olmadığını ifade etti. Müzakerelerin başlaması durumunda DEM Parti olarak sorumluluk almaya hazır olduklarını belirtti.

SÖZCÜ TV’de yayınlanan Can Coşkun ile Gündem Masası programına katılan Sözcü Muhabiri Altan Sancar, ‘yeni çözüm süreci’ iddialarına değindi. Sancar, istihbarat ve diğer taraflarla görüşmelerin normal olduğunu belirtti. DEM Partililerin uzun süredir haber alamadıklarını dile getirirken, somut adımlar atılması gerektiğini savundu. Hükümet kanadında net bir kafa olmadığını ifade eden Sancar, ‘Çözüm Süreci’nin 2015 ve öncesindeki süreçlerden farklı olacağını vurguladı. Yeni aşamada DEM Parti’nin konumlandırılmasının diğer yapılarla ilişkilendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Sancar, sürecin henüz olgunlaşmadığını ve hala tartışma aşamasında olduğunu belirtti. Aranan birçok kişiyle konuştuğunu ve şu anda herhangi bir somut adımın atılmadığını, sadece tartışıldığını ve nabızların yoklandığını ifade etti. Yeni sürecin öncekilerden farklı olacağını vurgularken, herkesin henüz net bir şey olmadığı konusunda hemfikir olduğunu söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM Parti Milletvekillerinden Çarpıcı Açıklamalar: “Çözüm Süreci İçin Cesaret ve Adım Atmak Gerek”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin