1. Haberler
  2. Ankara
  3. Ankaragücü Başkanı ve Yöneticilerine Yönelik Skandal Olayın Son Durumu!

Ankaragücü Başkanı ve Yöneticilerine Yönelik Skandal Olayın Son Durumu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca, geçen yılın 11 Aralık tarihinde Ankara Eryaman Stadyumu’nda oynanan bir maçın ardından sahaya girerek hakem Halil Umut Meler’e saldırdı. Koca’nın yanında bulunan iki kişi de hakemi tekmeleyerek yaraladı. Bu olay nedeniyle Faruk Koca, Kenan Çelikkaya ve Yunus Şahin tutuklandı. Koca 15 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. Diğer sanıklar da ilerleyen süreçte serbest bırakıldı. Üç sanık hakkında ‘kasten yaralama’ ve ‘yasak alanlara giriş’ suçlamalarıyla dava açıldı. Ayrıca Koca’ya ‘tehdit’ suçlaması da yöneltildi ve Osman Erkam Can hakkında da benzer suçlamalarla dava açıldı.

Olayın ardından yapılan duruşmaya, mağdur Halil Umut Meler ve sanıklar katılmazken avukatlar hazır bulundu. Savcı, olayı mütalaa etti. Savcı, Faruk Koca’nın Hakem Meler’e önce tehditler savurduğunu ve ardından saldırarak yaraladığını, diğer sanıkların da ona saldırdığını ve yaraladığını belirtti. Halil Umut Meler’in yüzünde orta derecede kemik kırığı oluştuğu adli tıp raporuyla sabitlendi.

Savcı, Faruk Koca için ‘tehdit’, ‘kasten yaralama’ ve ‘Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık’ suçlarından 13 yıl hapis cezası istedi. Diğer sanıklar için ise ‘kasten yaralama’ ve ‘Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık’ suçlarından 11 yıl 1 ay 15 güne kadar hapis talep edildi. Ayrıca, Osman Erkam Can için ‘yaralamaya teşebbüs’ ve ‘Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık’ suçlarından 2 yıl 6 ay hapis istendi.

Sanık avukatları, mütalaaya karşı savunma yapabilmek için süre istedi ve talepleri kabul edilerek duruşma 11 Kasım’a ertelendi. Bu duruşma sonucunda sanıkların cezaları belirlenecek ve karar açıklanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankaragücü Başkanı ve Yöneticilerine Yönelik Skandal Olayın Son Durumu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin