1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP’li Vekil Aykut Kaya’dan Ormanlık Alan İhalesine Tepki: “Çadır Kamp Alanı mı?”

CHP’li Vekil Aykut Kaya’dan Ormanlık Alan İhalesine Tepki: “Çadır Kamp Alanı mı?”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya ve Aliye Coşar, Kaş’ın Pınarbaşı Mahallesi’ndeki 20 bin 400 metrekarelik ormanlık alanın Konaklamalı Orman Parkı olarak 20 yıllığına kiralanmak üzere ihaleye çıkılmasına tepki gösterdi.

Kaya ve Coşar, CHP Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, CHP Kaş İlçe Örgütü ve çevreye duyarlı vatandaşların katılımıyla bir araya gelerek Pınarbaşı Mahallesi’ndeki ormanlık alanın kiralanması planına karşı çıktı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kaya, “Kaşlı hemşerilerimizle birlikte Pınarbaşı Mahallesi’nde bulunan orman alanının ihalesiyle alakalı, endişelerimizi, görüşlerimizi, eleştirilerimizi buradan paylaşıyoruz. Çok stratejik bir alandan bahsediyoruz. Tepe bir noktadan bahsediyoruz. Ormanın tam karşısında orman yangın gözetleme kulesi var. Kaş ilçesinden kasaba ovasına, gömbeye kadar her yere hakim bir konumda bulunan ve yangın riskinin de yüksek olduğu bir alandan bahsediyoruz. Orman yangınlarıyla mücadele eden bir coğrafyadayız. Dolasıyla burası yangın risklerine karşı gözetleme anlamında kullanılan, yazın mangal yapılmasına bile izin verilmeyen bir yer, yangın risklerinden dolayı. Şimdi ben soruyorum. Bu ihaleyle burayı çadır kamp alanı olarak açmak bir tezatlık oluşturmuyor mu? Öncelikle bu güvenlik sorununu bir tespit etmemiz gerekiyor.” dedi.

Ayrıca, Kaya ihale detaylarını eleştirerek, “Dünyanın diğer ülkelerinde yürüyüş yollarına bir çivi bile çakamazken biz burayı çadır kamp alanına açıyoruz. Bu, doğamıza ve tarihi mirasımıza yapılan bir haksızlık.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Vekil Aykut Kaya’dan Ormanlık Alan İhalesine Tepki: “Çadır Kamp Alanı mı?”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin