1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. GSS Borcu Olanlar Dikkat! Tebligatlar Gönderilmeye Başlandı!

GSS Borcu Olanlar Dikkat! Tebligatlar Gönderilmeye Başlandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GSS uygulaması, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren Türkiye’de sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar için hayata geçirildi. Bu uygulama kapsamında, Türkiye genelinde 9 milyondan fazla kişi bulunmakta ve bu kişiler brüt asgari ücretin yüzde 3’ü oranında prim ödemek zorunda. 2024 yılı için belirlenen bu tutar 600 lira olarak açıklanmıştır. Ancak ödeme gücü olmayan bireyler gelir testi yaptırarak sağlık hizmetlerini ücretsiz olarak alabilirler.

Son zamanlarda SGK, gelir testi yaptırmayan ve prim borcu olan kişilere tebligatlar göndermeye başlamıştır. Türkiye Gazetesi’ne göre, hükümet ve AKP, bu borçların ertelenmesi konusunda görüşmeler yapmaktadır. Ayrıca Meclis gündeminde, GSS borcu bulunan vatandaşlar için bir düzenleme yapılması da ele alınmaktadır. Bir alternatif olarak, Cumhurbaşkanı Kararı ile GSS borcu olanların sağlık hizmetlerinden yararlanma süresinin uzatılması planlanmaktadır. Geçtiğimiz yıl alınan bir kararla, prim borcu olanların kamu hastanelerinden sağlık hizmeti alma süresi 31 Aralık 2024’e kadar uzatılmıştı.

GSS uygulamasıyla ilgili olarak, bazı vatandaşlar prim ödemelerini düzenli yapamamakta ve bu nedenle prim borcu oluşmaktadır. Bu durumda, sağlık hizmetlerinden yararlanmada bazı sıkıntılar yaşanabilmektedir. Ancak gelir testi yaptırarak bu durumu çözebilmek mümkündür. Gelir durumu yetersiz olan bireyler ücretsiz sağlık hizmeti alabilirken, prim borcu olan vatandaşların da çeşitli düzenlemelerle desteklenmesi planlanmaktadır.

Hükümet, GSS uygulaması kapsamında yaşanan sorunları ele alarak çözüm yolları aramaktadır. Prim borcu olan vatandaşların tebligatlar ile bilgilendirilmesi ve alternatif çözüm yolları sunulması, sosyal güvenlik sisteminin geliştirilmesine yönelik adımlardır. Ayrıca, sağlık hizmetlerinden yararlanma süresinin uzatılması da vatandaşların mağduriyet yaşamadan sağlık hizmetlerinden faydalanmalarını sağlayacak önemli bir adımdır. Bu şekilde, sosyal güvencesi olmayan ve prim borcu olan vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimlerinin kolaylaştırılması amaçlanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
GSS Borcu Olanlar Dikkat! Tebligatlar Gönderilmeye Başlandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin