1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. MHP Genel Başkanı Bahçeli’den Öcalan’a çağrı: “Terörün bittiğini ilan etsin” – İYİ Parti’den sert yanıt

MHP Genel Başkanı Bahçeli’den Öcalan’a çağrı: “Terörün bittiğini ilan etsin” – İYİ Parti’den sert yanıt

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı, İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan’a, “Türkiye’ye getirilirken her türlü hizmete hazırım diyen terörist başı buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin” çağrısında bulundu. Açıklamalarına karşı İYİ Parti Genel Başkanı tepki gösterdi. Bahçeli’nin ifadelerine eleştiri getiren Dervişoğlu, “Terör örgütünü devlet tasfiye eder. Terörün bittiğini de devlet ilan eder! Terörist başından hüküm bekleyene devlet değil, gaflet ve dalalet denir!” dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, DEM Parti’lilerle tokalaşması sonrası “yeni çözüm süreci mi geliyor” tartışmalarına tepki gösterdi. DEM Parti’nin “İmralı muhataptır, bir süreç başlayacaksa İmralı oradadır” çağrısına Bahçeli, “DEM Parti’nin iradesini İmralı’ya rehin bırakması siyasetin doğası ve ahlakıyla bağdaşmayan, hür ve bağımsız siyaset yapısıyla uyuşmayan ilkelliktir. Türkiye’ye getirilirken her türlü hizmete hazırım diyen terörist başı buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin. Ama devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse hiçbir şart altında beklemesin, aklından dahi geçirmesin. Hodri meydan” ifadelerini kullandı.

Müsavat Dervişoğlu da Bahçeli’nin açıklamalarına eleştiri getirdi. Dervişoğlu, “Terör örgütünü devlet tasfiye eder. Terörün bittiğini de devlet ilan eder! Terörist başından hüküm bekleyene devlet değil, gaflet ve dalalet denir!” dedi.

İsrail’in Gazze operasyonunun ardından Lübnan’a yönelik kara harekatına girişmesi, İran ile İsrail arasında yaşanan gerginlik ve bölgesel savaş söylemleri, siyaset kulislerini hareketlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise TBMM’nin yeni yasama yılı açılışında yaptığı konuşmada, İsrail – Hamas savaşı ve Lübnan’a sıçrayan saldırılarla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “İsrail’in Gazze’de yürüttüğü soykırım bugünlerde Lübnan’a uzandı. Dün işgal güçleri Lübnan topraklarına karadan girdiğini duyurdu. İsrail’in bir sonraki hedefi Türkiye’dir. Bu niyetini de çeşitli vesilelerle ifşa etmektedir” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MHP Genel Başkanı Bahçeli’den Öcalan’a çağrı: “Terörün bittiğini ilan etsin” – İYİ Parti’den sert yanıt
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin