1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Savunma Sanayii Fonu İçin Ertelenme Kararı Alındı – Muhalefetten Komik Vergi Eleştirisi

Savunma Sanayii Fonu İçin Ertelenme Kararı Alındı – Muhalefetten Komik Vergi Eleştirisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, Kamuoyunda büyük tepki çeken Savunma Sanayii Fonu teklifi için erteleme kararı alındığını açıkladı.

Bugün komisyonda görüşülmeye başlanan kredi kartlarından yıllık 750 TL vergi alınmasına ilişkin teklif hakkında Muhalefet, “Kredi kartı limitinden vergi almak, dünyanın en komik vergisi, Zaytung’un bile aklına gelmez” şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’ın haberine göre, 100 bin liranın üzerindeki kredi kartlarından yıllık 750 TL’lik savunma sanayi payı alınmasını öngören kanun teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmeleri başladı.

Kanun teklifinin ilk imzacılarından AKP Milletvekili Hüseyin Altınsoy’un sunumunun ardından muhalefet milletvekilleri söz aldılar.

CHP Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Rahmi Aşkın Türeli, “Ülkede Savunma Sanayi Başkanlığı ve Savunma Sanayi Destekleme Fonu varken ve bu kurumların gelirleri varken, Fon’a yeniden kaynak verileceğini” belirterek, “Eğer savunma ve ulusal güvenlik bu kadar önemliyse bu vergiyle düzenlenmeli. Bu şekilde fonla düzenlenmemeli” dedi.

İYİ Partili Erhan Usta, İletişim Başkanlığı’na savunma sanayiine verilen paranın 5-6 katı; 4,1 milyar lira harcandığına dikkat çekerek, “Savunma sanayii bir projeyi gerçekleştirmek istiyor da para mı bulamıyor?” diye sordu.

Usta, “Kredi kartı limitinden vergi almak, dünyanın en komik vergisi, Zaytung’un bile aklına gelmez. Motorsikletten vergi alıyorsunuz, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok” şeklinde konuştu.

Kredi kartından kesintiyi düzenleyen kanun teklifinin görüşmeleri teklifin geneli üzerine konuşmalar yapıldıktan sonra maddelere geçilmeden sona erdi. Komisyon Başkanı Mehmet Muş, görüşmelerin devamı için yeni bir tarih vermedi, bütçe görüşmeleri sonrasını işaret etti.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, Savunma Sanayii Destekleme Fonu teklifi görüşmelerinin sonlandırıldığını açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Savunma Sanayii Fonu İçin Ertelenme Kararı Alındı – Muhalefetten Komik Vergi Eleştirisi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin