1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Emine Erdoğan Kadın Çiftçiler Günü’nde Toprağa İz Bırakanlar Programında!

Emine Erdoğan Kadın Çiftçiler Günü’nde Toprağa İz Bırakanlar Programında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emine Erdoğan, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen “Toprağa İz Bırakan Kadınlar” programına katıldı ve burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin dört bir yanından kadın çiftçilerle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Avrupa kıtasında 13 bin çeşit bitki türü bulunurken, Türkiye’de 12 bin çeşit bitki yetiştiğine işaret eden Emine Erdoğan, coğrafyanın zenginliğinin korunmasının önemine değindi. Ayrıca, kadınlar arasında toprakla emek arasında uzun bir geçmiş olduğunu vurguladı ve kadın çiftçilerin ülke genelinde gıda üretiminin önemli bir kısmını üstlendiğini belirtti.

“Ata Tohumu Projesi”ne de değinen Emine Erdoğan, 2017’den beri 1537 çeşit ata tohumunu gen bankalarında koruma altına aldıklarını ifade etti. Sürdürülebilir tarımın yerel çeşitlere dayandığını ve yerel tarımın iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir rol oynadığını belirtti.

Ayrıca, kuraklık ve gıda kaybı konularına da değinen Emine Erdoğan, doğru tarım uygulamalarıyla tabiata ihtiyaç duyduğu şifayı vereceklerini vurguladı. Ayrıca, Kompost gübreye önem verilmesini ve kimyasal gübrelerin zararlarına dikkat çekti.

Programda konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Mutlu Besin Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Cennet Polat da kadın çiftçilere desteklerini ifade ettiler.

Emine Erdoğan, programda kadın çiftçilerin ürünlerinin sergilendiği stantları gezdi ve kadınların ürettikleri ürünleri inceledi. Kadın çiftçileri tebrik edip, başarılarını takdir etti ve fotoğraf çektirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emine Erdoğan Kadın Çiftçiler Günü’nde Toprağa İz Bırakanlar Programında!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin