1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Almanya’da Sanayi İşçileri için Zam Düşüşü! Sendika Teklifi Reddetti!

Almanya’da Sanayi İşçileri için Zam Düşüşü! Sendika Teklifi Reddetti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’nın en büyük sanayi sendikası, kilit sektörlerinde çalışanların ücretlerine yapılan zam teklifini kabul etmedi. Alman işverenler, otomotiv, metal ve elektrik sektörlerinde çalışanlara Temmuz 2025’ten itibaren yüzde 1,7, bir yıl sonra ise 27 aylık dönem için yüzde 1,9 daha ücret artışı teklif etti. Ancak sendika yüzde 7 zam talep ediyor.

IG Metall’ın Kuzey Almanya temsilcilerinden Daniel Friedrich, işveren teklifini yetersiz bulduklarını belirterek ücret artışlarının geç yapıldığını ve süresinin uzun olduğunu ifade etti. Bu durumun hızlıca çözüm bulunmasını zorlaştırabileceğini vurguladı. Bavyera müzakerecisi Horst Ott ise teklifin çalışanların satın alma gücünü artırmak ve ekonomiyi canlandırmak için yetersiz olduğunu düşündüklerini söyledi.

IG Metall Kuzey Almanya temsilciliği ise işveren teklifini değerlendireceklerini ve grev dahil adımlar atabileceklerini belirtti. İşverenler adına müzakereleri yürüten Lena Stroebele ise teklifin çalışanlara verilen değeri gösterdiğini ileri sürdü. Aynı zamanda şirketlerin zorluklarla karşı karşıya olduğunu da ekledi.

Toplu iş görüşmelerinin bir sonraki turu ay sonunda planlanıyor. Ayrıca Volkswagen ile IG Metall arasındaki toplu iş görüşmeleri de devam ediyor. IG Metall, Volkswagen çalışanlarının ücretlerine yüzde 7 zam talep ediyor ve aralık ayından itibaren grev tehdidinde bulunmuştu.

Taraflar arasındaki anlaşmazlık devam ederken, işverenlerin ücret teklifinin yetersiz olduğu, sendikanın talebinin ise daha fazla zam içerdiği açıkça ortaya çıkmaktadır. İşverenler, ekonomik zorluklar nedeniyle daha düşük bir zam teklifi yaparken, sendika çalışanların alım gücünü artırmak ve ekonomiyi desteklemek için daha yüksek bir zam talep etmektedir. Önümüzdeki günlerde yapılacak müzakereler ve alınacak kararlar, taraflar arasındaki uzlaşmanın ne şekilde sağlanacağını gösterecektir. Grev tehditleri ve işyeri kapatma planları da görüşmelerin seyrini etkileyen faktörler arasında bulunmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya’da Sanayi İşçileri için Zam Düşüşü! Sendika Teklifi Reddetti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin