1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla savunma sanayii vergisi ertelendi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla savunma sanayii vergisi ertelendi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, Savunma Sanayii Destekleme Fonu görüşmelerinin ertelenerek 2025 yılına bırakıldığını duyurdu. Güler, erteleme kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı olduğunu açıkladı.

Kredi kartlarından yıllık 750 TL vergi alınmasına ilişkin teklif bugün komisyonda görüşülmeye başlandı. Muhalefet, bu vergiye ilişkin olarak “Kredi kartı limitinden vergi almak, dünyanın en komik vergisi, Zaytung’un bile aklına gelmez” şeklinde eleştirilerde bulundu.

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’ın haberine göre, limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 TL’lik savunma sanayi payı alınmasını öngören kanun teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmeleri başladı.

Kanun teklifinin ilk imzacılarından AKP Milletvekili Hüseyin Altınsoy’un sunumunun ardından muhalefet milletvekilleri söz aldı.

CHP Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Rahmi Aşkın Türeli, savunma ve ulusal güvenlik konularında verilen vergi ile ilgili olarak “Eğer savunma ve ulusal güvenlik bu kadar önemliyse bu vergiyle düzenlenmeli. Bu şekilde fonla düzenlenmemeli” şeklinde görüş bildirdi.

100 bin lira kredi kartı limiti olanlardan alınacak kesintiyi eleştiren Türeli, “Limit üzerinden vergi ya da katılım payı alınmaz. Limit, kullanılmamış bir meblağdır. Bundan nasıl para alırsınız” şeklinde konuştu.

Savunma ve güvenlikle ilgili kurumlara yapılan harcamaları değerlendiren İYİ Partili Erhan Usta, “Savunma sanayii bir projeyi gerçekleştirmek istiyor da para mı bulamıyor?” diye sordu.

Kredi kartından kesintiyi düzenleyen kanun teklifinin görüşmeleri, genel konuşmaların ardından maddelere geçilmeden sona erdi. Komisyon Başkanı Mehmet Muş, görüşmelerin sonrasını bütçe görüşmelerinin ardından yapılacağını belirtti.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, Savunma Sanayii Destekleme Fonu teklifi görüşmelerinin sonlandırıldığını açıkladı. Güler, erteleme kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı olduğunu vurgulayarak, süreci şu şekilde aktardı:
“Ertelendi diyebiliriz arkadaşlar, Çünkü detaylı inceleme yapacağız. Bütçeyi göreceğiz bu arada 2025 bütçesini ihtiyaç duyulacak diğer kalemleri daha detaylı inceleyerek, onları bütçe sonrası dönemde inceleyeceğiz. Tabii Sayın Cumhurbaşkanımız da yeniden detaylı titiz bir inceleme yapılması hususunu bize talimatlandırmıştı. İnşallah aralık sonu itibarıyla bütçe tamamlandıktan sonra, ondan sonraki döneme kalmış diyebiliriz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla savunma sanayii vergisi ertelendi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin