1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’da ATV kazası sonrası ABD’ye kaçan anne ve oğlu yakalandı!

İstanbul’da ATV kazası sonrası ABD’ye kaçan anne ve oğlu yakalandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olay, İstanbul Eyüpsultan’da 1 Mart’ta meydana geldi. 3 ATV aracından biri seyir halindeyken arızalandı ve yol kenarına çekildi. Aracın tamir edilmeye çalışıldığı sırada aynı yönde ilerleyen diğer iki araçtan biri, arızalı araçlara çarptı. Bu kaza sonucunda 5 kişi yaralandı ve maalesef Oğuz Murat Aci hayatını kaybetti.

Kazaya sebep olan sürücü 17 yaşındaki Timur Cihantimur, annesi Eylem Tok ile birlikte olay yerinden ayrıldı. İlk önce Mısır’a daha sonra da Amerika Birleşik Devletleri’ne gittikleri belirlendi. Şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakı Adalet Bakanlığı tarafından ABD yetkili makamlarına iletilmiş ve Florida federal mahkemesinin kararıyla Cihantimur ve Tok, 14 Haziran’da Boston’da polis tarafından yakalandı.

İkili, 18 Haziran’da ayrı saatlerde mahkemeye çıkarıldı ve tutukluluk halleri devam etti. Cihantimur’un avukatları, müvekkillerinin tutukevindeki koşulların kötü olduğunu belirterek ev hapsi veya yer değiştirme talebinde bulundu, ancak 21 Haziran’daki duruşmada hakim bu talebi reddetti.

Bugün yapılan duruşmada mahkeme, Timur Cihantimur’un Türkiye’ye iade kararını, tarafların son yazılı savunmaları alındıktan sonra vereceğini açıkladı. Bu süreçte, Cihantimur ve annesi Eylem Tok tutuklu olarak Boston’da bulunmaya devam edecekler.

Olayın yargı süreci devam ederken, Türkiye ile ABD arasında yasal işlemler sürüyor. Cihantimur ve annesi, yaşanan kaza sonucunda hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci’nin ailesi ve yakınları tarafından adaletin yerine getirilmesi için takip edilen bir sürecin içerisinde bulunuyor. Tüm tarafların avukatları arasındaki mahkeme süreci ise adil bir şekilde yürütülmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da ATV kazası sonrası ABD’ye kaçan anne ve oğlu yakalandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin