1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bakan Ersoy: Iğdır, Türkiye’nin En Önemli Şehirlerinden Biridir

Bakan Ersoy: Iğdır, Türkiye’nin En Önemli Şehirlerinden Biridir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan, Iğdır İl Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmada, kentin tarih boyunca kültürel zenginliği, coğrafi konumu ve kadim medeniyetlerin buluşma noktası olması sebebiyle ülkenin en önemli şehirlerinden biri olduğunu vurguladı.

Bakan, şehrin açık hava müzesi gibi tarihin birçok izlerini taşıdığını belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın amacının ülkenin her köşesinde olduğu gibi Iğdır’da da tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkmak ve bu zenginlikleri tüm dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi. Iğdır’ın sadece tarihi ve kültürel değerleriyle değil aynı zamanda doğal güzellikleriyle de turizm potansiyeli yüksek bir şehir olduğunu belirtti. Ağrı Dağı’nın görkemli manzarası, Aras Nehri’nin bereketli topraklarıyla turizm açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Iğdır’ın kültürel ve turistik değerlerini daha da yukarı taşımak adına önemli adımlar atacaklarını söyledi.

Bakan, yabancı turist sayısındaki artışa dikkat çekerek, son 10 yılda bu sayının ciddi şekilde arttığını ve yeni rotalar oluşturarak bu potansiyeli daha da artırmayı hedeflediklerini belirtti. Hızlı bir şekilde turizm master planı oluşturacaklarını ve plan dahilinde 30 yıl boyunca Iğdır’ın turizmle ilgili ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları gerçekleştireceklerini açıkladı.

Bakan, Türkiye’nin tanıtımı ve turist sayısının artması için ciddi çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, Turizm Geliştirme Ajansı ile ülkenin tanıtımında büyük adımlar attıklarını söyledi. Iğdır’ın 3 ülkeye komşu olmasının turizm açısından ayrı bir avantaj olduğunu belirterek, siyasi hedeflerin gerçekleşmesi durumunda şehrin önemli bir turizm merkezi haline gelebileceğini ifade etti.

Programa, AK Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz, AK Parti İl Başkanı Ali Kemal Ayaz ve partililer de katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Ersoy: Iğdır, Türkiye’nin En Önemli Şehirlerinden Biridir
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin