1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Vatandaşın 750 liralık savunma sanayi katkı payına tepkisi: “Vatan düşmanı kim?”

Vatandaşın 750 liralık savunma sanayi katkı payına tepkisi: “Vatan düşmanı kim?”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, 100 bin liranın üzerindeki kredi kartlarından alınacak 750 liralık savunma sanayi katkı payına karşı çıkan vatandaşların vatan düşmanı olarak nitelendirilmesine tepki gösterdi. Başarır, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “750 lirayı ödememek için limitini düşürenler mi vatan düşmanı, yoksa milyonlarca insanı 750 liraya muhtaç edenler mi vatan düşmanı?” ifadelerini kullandı.

Meclis Genel Kurulu’nda ertelenen Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na gelir yaratılmasını öngören kanun teklifi görüşmeleri sırasında konuşan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, bu uygulamanın mantıksızlığına dikkat çekti. Başarır, “Bu ülkede 100 bin lira civarında maaş alan insanlar bile asgari ücretin asgarisini ödeyip aylık yüzde 4 faiz ödeyerek geçinirken sanki insanlar ayda 100 bin lira para harcıyor mantığıyla onlardan bu parayı alacaksın. Bunu eleştiren, kabul etmeyen ve limitini düşürenler vatan düşmanı ilan ediliyor. AKP grubuna sormak istiyorum; Şimdi 750 lira bu parayı ödememek için limitini düşürenler mi vatan düşmanı, yoksa milyonlarca insanı 750 liraya muhtaç edenler mi vatan düşmanı?” şeklinde konuştu.

Başarır, ayrıca savunma sanayii sistemine verilen paralara da dikkat çekerek, “S-400’lerle F35’lere 3.8 milyar dolar verildi. Ancak ne S-400’ler ne de F35’ler yok. Bu parayı alamamışız, bunun hesabı sorulmayacak ama 750 lirayı vermek istemeyenler de vatan sevgisinden uzak olacak” dedi.

CHP’li Başarır, yaşanan bu durumları eleştirirken, “Ben bu 22 yılda yaşananları sorgularım. Vatan sevgisi sorgulanacak birileri varsa bu ülkede çocukluğunu yaşayamayan, gençliğini emekliliğini yaşayamayan, milyonları mağdur eden AKP iktidarıdır. Ben sizi sorgularım.” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vatandaşın 750 liralık savunma sanayi katkı payına tepkisi: “Vatan düşmanı kim?”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin