1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Alevi Cemevine Saldırı: Atatürk Büstüne Zarar Veren Şahıs Gözaltına Alındı

Alevi Cemevine Saldırı: Atatürk Büstüne Zarar Veren Şahıs Gözaltına Alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Küçükçekmece’deki Garip Dede Dergahı Cemevi’ne akşam saatlerinde giden bir kişi iddiaya göre cemevinde abdest alıp namaz kılmak istemiş. Ancak isteği kabul edilmeyince taşkın davranışlar sergileyen kişi, cemevinin yaşam alanında çevreye zarar vermeye başlamış. Daha sonra cemevi önünde bulunan Atatürk büstüne zarar veren kişi, polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştır. Şahsın işlemleri devam ederken Garip Dede Dergahı yönetimi konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapmıştır.

Yapılan açıklamada Garip Dede Dergahı Cemevi’nin Alevi toplumunun inanç merkezi olduğu ve herkesin inancı veya milliyeti hakkında soru sormadığı belirtilmiştir. Cemevinin garipleri, fakirleri hoşgörü, barış ve sevgiyle kabul ettiği vurgulanmıştır. Açıklamada, bugün cemeviye gelen kişinin kirli düşüncelerle hareket ettiği ve provokasyon amaçladığı belirtilerek iğrenç saldırıların kınandığı ifade edilmiştir.

Alevi toplumunun düşünce, kanaat ve adaletin taşıyıcısı olan cemevlerinde sadece Alevilerin Cem yapabileceği vurgulanmış, farklı inançlardaki insanların kendi ibadetlerini kendi inandıkları yerlerde yapmalarının önemine işaret edilmiştir. Hiç kimsenin başkasına ibadet şekli dayatamayacağı belirtilerek yapılan saldırının bir provokasyon olduğu ve sağduyulu olunması gerektiği vurgulanmıştır.

Garip Dede Dergahı Vakfı Yönetim Kurulu tarafından yapılan bu açıklama ile yaşanan olay kınanmış ve cemevlerinin kutsiyetine yapılan her türlü saldırının karşısında durulacağı belirtilmiştir. Tüm toplumu sağduyulu olmaya çağıran açıklamada, herkesin inançlarına saygı duyulması gerektiği vurgulanmış ve yaşanan provokasyonların karşısında birlik olunması gerektiği vurgulanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Alevi Cemevine Saldırı: Atatürk Büstüne Zarar Veren Şahıs Gözaltına Alındı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin