1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Tırpancı Hapis Cezasına Çarptırıldı: “Taraflı Yargı Garabeti!”

Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Tırpancı Hapis Cezasına Çarptırıldı: “Taraflı Yargı Garabeti!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genelde sosyal medya üzerinden paylaşılan LDP Genel Başkanı Gültekin Tırpancı’nın “devlete yalan beyanda bulunduğu” gerekçesiyle 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldığı haberi büyük yankı uyandırdı. Liberal Demokrat Parti (LDP) tarafından yapılan açıklamada cezanın “Taraflı bir yargı garabeti” olduğu belirtilerek tepki gösterildi.

LDP’nin sosyal medya hesabından yayınlanan paylaşımda, Genel Başkan Tırpancı’nın “keyfi ve hukuksuz” bir şekilde cezalandırıldığı vurgulanarak şu ifadeler kullanıldı: “Liberal Demokrat Parti, Yargıtay kayıtlarında faal görünen ancak aktif bir yönetimi olmayan teşkilat birimlerinin yıllık bütçelerini Anayasa Mahkemesi’ne ‘sıfır lira gelir/sıfır gider’ gösterdiği için ‘devlete yalan beyanda bulunduğu’ gerekçesiyle LDP Genel Başkanı Gültekin Tırpancı 3 ay 22 gün hapis cezasına mahkum edilmiştir. Oysa LDP; bu teşkilatlar için 1 TL gelir/gider gösterseydi, asıl o zaman devlete yalan beyanda bulunmuş olacaktı. Bu savunmaya karşı geçmişte takipsizlik kararı veren yargı mekanizması, bu sefer Genel Başkanımızı keyfi ve hukuksuz bir şekilde cezalandırmayı seçmiştir. Yapılan bu hukuksuzluğu kamuoyunun vicdanına ve değerlendirmesine sunarız.”

Ayrıca, Günün öne çıkan haberleri kategorisinde yer alan Daron Acemoğlu’nun T24 konuşmalarından da bahsedildi. Video linki paylaşılan bu konuşmada, “Demokrasilerin yeni tehdidi seçilmiş liderlerin muhalefet liderlerini hapse atmaları” konusu ele alındı. Videoya buradan ulaşabilirsiniz: [Daron Acemoğlu’nun T24 konuşmaları](https://www.youtube.com/watch?v=J1scIno_R_E&t=51s)

Tırpancı’nın aldığı hapis cezası ve LDP’nin tepkisi, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Bu olayın ardından yaşanan gelişmeler merakla beklenmekte.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Tırpancı Hapis Cezasına Çarptırıldı: “Taraflı Yargı Garabeti!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin