1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. BBC, Tasarruf Planı Kapsamında 150 Çalışanını İşten Çıkarırken Uzun Soluklu Programı Yayından Kaldırdı

BBC, Tasarruf Planı Kapsamında 150 Çalışanını İşten Çıkarırken Uzun Soluklu Programı Yayından Kaldırdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’nin resmi yayıncısı olan BBC, 24 milyon sterlinlik tasarruf planı çerçevesinde 150’den fazla çalışanıyla yollarını ayırırken, ayrıca uzun süredir ekranlarda olan Hard Talk programını da yayından kaldırmıştır. Bu tasarruf hedefi doğrultusunda, 155 çalışanın işine son verilmiş olup, bazı programlar yayından kaldırılmış ve bazı birimler tamamen kapatılmıştır.

BBC tarafından yapılan açıklamalara göre, yıllık 700 milyon sterlinlik tasarruf hedefine ulaşmak amacıyla önemli değişiklikler yapılmaktadır. Bu önlemler sonucunda 24 milyon sterlinlik bir tasarruf sağlanacak olup, bu miktar, haber bütçesinin yaklaşık %4’ünü oluşturacaktır.

Kurum tarafından yayından kaldırılan yapımlar arasında, 27 yıldır ekranlarda yer alan ve önemli bir konuma sahip olan Hard Talk programı da bulunmaktadır. Ayrıca, BBC Radio 5’in gece programı artık yerel ve ulusal radyo ekipleri tarafından yürütülecektir. Asya Haber Ağı biriminin ise tamamen kapatıldığı duyurulmuştur.

BBC, farklı ülkelerdeki çalışan sayısını artırma kararı almış olup, Sidney’de yeni pozisyonlar açılacak, ancak aynı zamanda Londra’daki bazı görevler azaltılacaktır. BBC News Üst Yöneticisi Deborah Turness, tasarruf önlemlerine rağmen kurumun rakiplerine kıyasla güçlü bir kaynak yapısı koruyacağını belirtmiştir.

Sonuç olarak, BBC’nin mali dengesinin sağlanması adına alınan bu önlemlerle birlikte yayından kaldırılan programlar ve kapatılan birimlerle birlikte tasarruf hedeflerine ulaşılması hedeflenmektedir. BBC, önümüzdeki dönemde yeni stratejiler ve yapılanmalarla birlikte güçlü bir yapısı koruyarak yayın hayatına devam edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BBC, Tasarruf Planı Kapsamında 150 Çalışanını İşten Çıkarırken Uzun Soluklu Programı Yayından Kaldırdı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin