1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Başkan Erdoğan: “İSRAİL’İN VİCDANSIZLIĞI ORTAYA ÇIKIYOR, DÜNYA UYANIYOR”

Başkan Erdoğan: “İSRAİL’İN VİCDANSIZLIĞI ORTAYA ÇIKIYOR, DÜNYA UYANIYOR”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen “Filistin’in Geleceği Konferansı”nda konuştu. Kudüs için kalpten atan, Filistin davasına destek verenlerin heyecanını ve kararlılığını vurguladı. İşgal altındaki topraklarda yaşamak yerine onurluca yatmayı tercih eden cesur kişileri ve Filistinli gençleri selamladı. Ülkelerin vicdan sahiplerinin desteğine teşekkür etti ve dualarını iletti.

BM Genel Kurulu’nda 1950 tarihli barış kararına atıfta bulunarak, kuvvet kullanımı konusunun değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasını destekledi. Gazze’deki katliama karşı en güçlü tepkiyi verdiklerini ve somut önlemler aldıklarını vurguladı. Özgür bir Filistin devletinin kurulması için mücadelelerine devam edeceklerini ifade etti.

İsrail’in Filistin’e yönelik işgal, yıkım ve zulmünün 76 yıldır devam ettiğini belirtti. İsrail’in 1948’de kurulduğunu ancak devlet olarak nitelendirilemeyeceğini ifade etti. Nekbe olayları sırasında 1 milyon Filistinlinin sürgüne gönderildiği, köylerin yok edildiği ve binlerce kişinin öldürüldüğü trajedilerden bahsetti. İsrail’in dini fanatizmle hareket eden yerleşimcilerle Filistin topraklarını gasp ettiğini ve katliamlara devam ettiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplantısında, İsrail’in oluşturduğu tehdide karşı tedbirler alındığı bildirildi. Siyonist lobisinin İsrail’i desteklediğini ve küresel düzeyde kontrol mekanizmalarının nasıl çalıştığını eleştirdi. İsrail’in yayılmacılığına karşı duracaklarını ve gerekli önlemleri aldıklarını belirtti.

Batı’nın İsrail’e karşı sessiz kalmasını ve insan hakları ihlallerine tepki göstermemesini eleştirdi. Gazze’de yaşanan vahşetin dünya genelinde nasıl sessizliğe sebep olduğunu dile getirdi. Batı’nın çifte standartlarına dikkat çekti ve değerlerini rafa kaldırdığını ifade etti.

Gazzeli bir çocuğun acıklı feryadı üzerinden Filistinli mazlumların yaşadığı dramı anlattı. İsrail’in vahşi saldırıları sonucunda Gazze’nin toplama kampa dönüştüğünü ve milyonlarca insanın acılar içinde yaşadığını aktardı. Birleşmiş Milletler’in İsrail’in zulmüne karşı nasıl aciz kaldığını ve İslam dünyasının harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Başkan Erdoğan: “İSRAİL’İN VİCDANSIZLIĞI ORTAYA ÇIKIYOR, DÜNYA UYANIYOR”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin