1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Walgreens, 500 Mağaza Kapatıyor: İşte Nedeni ve Sonuçları!

Walgreens, 500 Mağaza Kapatıyor: İşte Nedeni ve Sonuçları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Walgreens, 2027’ye kadar mağaza ağını küçültmeyi planlıyor ve mevcut mağazalarının yaklaşık yedide birini kapatacak. Şirket, Salı günü yaptığı açıklamada, önümüzdeki yıl 500 mağazanın kapanacağını duyurdu. Bu adım, maliyetleri düşürmek ve operasyonları optimize etmek amacıyla atılıyor.

Walgreens’in mağaza kapanışları, Haziran ayında duyurulan çok yıllık optimizasyon programının önemli bir genişlemesini temsil ediyor. Şirket, CEO Tim Wentworth yönetiminde 300 düşük performanslı mağazayı kapatma planını açıklamıştı. O dönemde Walgreens, mağazalarının yaklaşık dörtte birinin kârsız olduğunu belirtmiş ve operasyonel değişikliklerin yakında devreye gireceğini duyurmuştu. Şimdi ise kapanacak mağaza sayısındaki artış, mali sıkıntılarla mücadele eden şirketin bu stratejiyi hızlandırma kararı aldığını gösteriyor.

Walgreens, mali zorluklara rağmen geçen çeyrekte beklentilerin üzerinde satışlar gerçekleştirmeyi başardı. Gelir, bir önceki yılın aynı dönemine göre %6 artış gösterdi. Ancak, Çinli bir eczane zinciri ve CareCentrix adlı evde bakım hizmeti sağlayıcısının değer kaybı nedeniyle şirket, bu çeyrekte 3 milyar dolarlık zarar bildirdi.

GlobalData Retail’den perakende analisti Neil Saunders, son mağaza kapanışlarının, “zorluklarla mücadele eden ve yeniden toparlanmaya çalışan bir şirketin işareti” olduğunu ifade etti

CNN’e konuşan GlobalData Retail’den Neil Saunders, Walgreens’in işini büyütmek için yıllarca satın almalara ağırlık verdiğini, ancak bu süreçte mağaza ve perakende operasyonlarının temellerini ihmal ettiğini belirtti. Saunders, bu durumun birçok satış noktasının gelir kaybetmesine ve kârlılık elde edememesine yol açtığını ifade etti. Şirketin karşılaştığı bu zorluklar, agresif büyüme stratejisinin perakende ağında yarattığı dengesizlikleri ortaya koyarken, Walgreens’in operasyonel yapısını yeniden gözden geçirme ihtiyacını açıkça gösteriyor.

Walgreens ( WBA ) hisseleri piyasa öncesi işlemlerde yaklaşık %4 arttı. Ancak, hisse senedi yıl boyunca yaklaşık %70 düştü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Walgreens, 500 Mağaza Kapatıyor: İşte Nedeni ve Sonuçları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin