1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Fernas İşçilerinin Açlık Grevi Devam Ediyor: Nasıroğlu’nun Kabul Etmemesi Büyük Tepki Çekti!

Fernas İşçilerinin Açlık Grevi Devam Ediyor: Nasıroğlu’nun Kabul Etmemesi Büyük Tepki Çekti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurtuluş Parkı’nın polis bariyerleriyle kapatılmasının ardından açlık grevi ve oturma eylemi yapan Fernas işçileri, AKP Milletvekili ve Fernas Madencilik’in sahibi Ferhat Nasıroğlu’nun görüşme talebini reddetmesiyle parkın girişinde eylemlerine devam etti. İşçileri desteklemek amacıyla CHP Genel Başkan Yardımcıları Deniz Yavuzyılmaz ve Zeliha Aksaz Şahbaz da ziyaretler gerçekleştirdi. Ayrıca HDP ve CHP milletvekillerinden oluşan bir heyet, işçilerin yanında sabahlara kadar nöbet tutarak destek verdiler.

AKP Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun talebinin reddedilmesine reaksiyon gösteren işçiler, görüşme taleplerinin kabul edilmesini istediler. Ferhat Nasıroğlu’nun Meclis’te olduğu açıklamasına karşılık, işçiler onun kendilerini Meclis’e çağırmasını istediler. Heyet içeride görüşmeler yaparken, diğer işçilerin parka girmelerine izin verildi. Bağımsız Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, işçilerin kararlılığını vurgulayarak, haklarına sahip çıkana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, görüşmelerin devam ettiğini ve işçilerin taleplerini önemsediklerini söyledi. Ferhat Nasıroğlu’nun yapacağı bir teklif üzerine işçilerin Soma’ya gönderilerek görüşme sağlanabileceğini belirtti. Aksu, iki farklı kesimin olduğunu, işçi sınıfının sorunlarının siyasetin gündemine gelemediğini ifade etti.

Eylemlerini sürdüren Fernas işçilerinin, talepleri kabul edilene kadar mücadelelerine devam edecekleri belirtiliyor. Bu olay, işçi sınıfının sorunlarına ve taleplerine dikkat çekerek, işçi haklarının daha geniş çerçevede ele alınması gerektiğini gösteriyor. Fernas Holding ve Ferhat Nasıroğlu’nun tavrı, işçilerin hak mücadelesini güçlendirirken, sosyal sorumluluk ve işçi hakları konularında da kamuoyunu bilinçlendirmeye yönelik bir rol oynuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fernas İşçilerinin Açlık Grevi Devam Ediyor: Nasıroğlu’nun Kabul Etmemesi Büyük Tepki Çekti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin