1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Malatya’da Deprem Sonrası Elazığ’ın Önemi Artıyor: Lojistik Merkez Olabilir mi?

Malatya’da Deprem Sonrası Elazığ’ın Önemi Artıyor: Lojistik Merkez Olabilir mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem büyük panik yarattı. AFAD, deprem sonrası can kaybı olmadığını açıklarken daha önce Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yıkıma neden olduğu kentte vatandaşlar endişe içindeydiler. Deprem çevre illerde de hissedildi. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’ın afet bölgesi ilan edilmesinin fırsata çevrilebileceğini ve olası afetlere karşı Elazığ’ın lojistik merkezi haline getirilmesi gerektiğini belirtti.

Erol, Elazığ’ın lojistik kent olarak hazırlanmasının depremlerde bölgeye büyük yararı olacağını vurguladı. “Afet Bölgesi ilan edilmesini yeni bir fırsata çevirme şansımız var” diyerek Elazığ’ın yeni bir misyon üstlenebileceğini söyledi. Deprem sonrası çevre illerin çöktüğü ancak Elazığ’ın ayakta kaldığını belirten Erol, Elazığ’ın afet bölgesi süresini doğru yönlendirerek depreme hazırlıklı bir il haline gelebileceğini ifade etti. Bingöl, Tunceli, Diyarbakır, Muş, Sivas ve Malatya gibi yeni olası depremlerde Elazığ’ın lojistik merkezi haline gelebileceğini belirten Erol, deprem bölgelerinin ihtiyaçlarını karşılayabilen bir il olma potansiyeli olduğunu savundu. Erol, Elazığ’ın afet müdahale ve planlamalarında pilot il olabileceğini ve gıda stoklarıyla müdahaleye en uygun yerin Elazığ olduğunu belirtti.

Ayrıca Erol, şehir merkezinde kentsel dönüşüme hız verilmesi gerektiğini ve acilen kötü bina stoklarının yenilenmesi gerektiğini de vurguladı. Elazığ’ın lojistik merkez olma potansiyeline sahip olduğunu ve deprem riskine karşı hazırlıklı bir şekilde ilerlemesi gerektiğini söyleyen Erol, bu durumun çevre iller için de önemli bir fırsat olabileceğini ifade etti.

Sonuç olarak, Elazığ’ın afet bölgesi ilan edilerek lojistik merkez haline getirilmesi gerektiği ve böylece olası depremlerde bölgeye hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edilebileceği vurgulandı. Elazığ’ın bu süreci doğru yönetmesi halinde çevre illere de örnek olabileceği belirtildi. Erol’un önerileri doğrultusunda Elazığ’ın afet müdahale ve planlamalarında öncü bir rol oynaması gerektiği ve kentsel dönüşüm için önlemler alınması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Malatya’da Deprem Sonrası Elazığ’ın Önemi Artıyor: Lojistik Merkez Olabilir mi?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin