1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kredi Kartı Limiti 100 Bin Lirayı Aşanlardan Yıllık 750 Lira Kesilecek!

Kredi Kartı Limiti 100 Bin Lirayı Aşanlardan Yıllık 750 Lira Kesilecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapılacak düzenleme ile kredi kartı limiti 100 bin lirayı aşan kart sahiplerinden alınacak olan 750 liralık Savunma Sanayi Fonu kesintisi, her yıl ocak ayının 5’inde hesaplara yansıtılacak şekilde düzenlenecek. Bu kesinti, kredi kartı sağlayıcıları tarafından yapılacak olup kart sahibinin hesabına aktarılacak ve dönemsel hesap ekstresinde de yer alacak. Bu miktarın tahsilatı takip eden ayda banka ve sigorta muameleleri vergisi beyannamesi ile beyan edilmesi ve belirtilen ödeme süresi içinde vergi olarak ödenmesi gerekecek.

Torba yasa teklifi çerçevesinde, kredi kartı limiti 100 bin lirayı aşan her karttan yıllık 750 lira tutarında kesinti yapılması planlanmaktadır. Bu kesinti kart iptal edilse dahi geri ödenmeyecek ancak kart yıl içerisinde herhangi bir nedenle yenilenirse, o yıl için zaten kesinti yapılmışsa tekrar bir kesinti uygulanmayacak. Yani kart yenilenirse aynı yıl içinde iki kez kesinti olmayacak.

Torba yasa teklifi, Salı günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ele alınacak olup amacı, Savunma Sanayi Fonu’na kaynak yaratmaktır. Bu kapsamda kredi kartı limiti 100 bin lira ve üzeri olan kart sahiplerinden alınacak kesintinin, savunma sanayine destek sağlayacak bir fon oluşturulması için planlandığı belirtilmektedir. Bu kesintinin uygulanma tarihi her yılın 5 Ocak günü olacak ve kart sahipleri bu tutarı ödeme süresi içinde vergi olarak ödemeleri gerekecek.

Kesinti tutarı her kart için aynı olacak olup yıllık 750 lira olarak belirlenmiştir. Kart sahipleri bu kesintiyi ödeme yükümlülüğüne sahip olacak ve bu tutar her yıl banka ve sigorta muameleleri vergisi ile beyan edilerek vergi olarak ödenecektir. Kart sahipleri için bu kesinti geri ödenmeyecek olsa da kart yenilendiğinde tekrar kesinti uygulanmayacak olup yılda bir kez bu miktarın ödenmesi gerekecektir.

Savunma Sanayi Fonu’na kaynak yaratılması amacıyla yapılan bu düzenleme, kredi kartı limiti 100 bin lirayı aşan kart sahiplerini doğrudan etkileyecek bir uygulamadır. Yıllık 750 lira tutarındaki kesintinin kart sahipleri tarafından ödenmesi gerekecek olup bu tutar her yılın ocak ayının 5’inde hesaplara yansıtılacak ve vergi olarak ödenmesi gerekecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kredi Kartı Limiti 100 Bin Lirayı Aşanlardan Yıllık 750 Lira Kesilecek!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin