1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Eski Bakanların Trendyol Bağlantısı Ortaya Çıktı: Akay’dan Şok Açıklamalar!

Eski Bakanların Trendyol Bağlantısı Ortaya Çıktı: Akay’dan Şok Açıklamalar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Meclis Genel Kurulu’nda Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine konuştu. Akay, “Eski bakanların danışmanları ve akrabaları kanundan avantaj sağlayan şirketlerde çalışıyor veya yatırım yapıyorlar. Kaynakların savurganca kullanılması ve sermayeye aktarılması büyük bir sorun” dedi. Akay ayrıca, “Eski bakanların danışmanları ve akrabaları ya Trendyol’da çalışıyor ya da oraya yatırım yapmış” şeklinde konuşmasını sürdürdü.

Meclis Genel Kurulu’nda Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin maddeleri üzerine tartışmalar devam ediyor. CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, tüketici kredisi kullanımında yaşanan sorunlara dikkat çekerek, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki kredi ödemelerinin zorluğunu vurguladı. Akay, Ziraat Bankası’nın çiftçilere yüksek faizle kredi verdiğini belirterek, çiftçilerin yaşadığı mağduriyetlerin altını çizdi.

Akay, kanun teklifinde lisans bedelleriyle ilgili sıkıntılara da değinerek, sermayedarlara destek sağlanmasının sakıncalarını dile getirdi. Eski bakanların danışmanları ve akrabalarının Trendyol ile ilişkilerini eleştiren Akay, bu durumun açıklığa kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

Milletvekili Akay, kaynakların işçi, çiftçi ve esnafın cebinden alınıp sermayeye aktarılmasının önemli bir sorun olduğunu belirtti. Akay, bütçenin açığının büyüklüğüne ve vergilere olan ihtiyaca dikkat çekerek, kanun teklifinin tüketici haklarını korumadığını savundu ve teklifin geri çekilmesi gerektiğini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eski Bakanların Trendyol Bağlantısı Ortaya Çıktı: Akay’dan Şok Açıklamalar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin