1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İNSANLIK DIŞI OLAY EDİRNE’DE ŞOKE ETTİ: ÇUVALLARDA ÖLDÜRÜLMÜŞ KÖPEKLER BULUNDU

İNSANLIK DIŞI OLAY EDİRNE’DE ŞOKE ETTİ: ÇUVALLARDA ÖLDÜRÜLMÜŞ KÖPEKLER BULUNDU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olay, Avcılar Belediyesi Temizlik Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin temizlik esnasında keşfettiği korkunç bir durumu ortaya çıkardı. Ekipler, konteyner içinde bulunan 2 çuvalda öldürülmüş iki köpek buldu. Bu vahşete dair ihbar üzerine polis ve zabıta ekipleri hızla olay yerine intikal etti. Polis gözetiminde çuvaldan çıkarılan köpeklerin bedenlerinde yara veya kesici alet izine rastlanmadı. Avcılar Belediyesi Veteriner Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen köpeklerin boğularak öldürüldüğü değerlendirildi ve polis, bu acımasız eylemi gerçekleştiren ya da gerçekleştirenleri bulmak için soruşturma başlattı.

Olay, insanlık dışı bir davranış olarak toplumun geniş kesimlerinden büyük tepki çekti. Bölgedeki esnaflar, bu vahşeti kınayarak yapılanın insanlık dışı olduğunu belirtti. Avcılar Belediyesi Veteriner Müdürü Neşe Yıldırım Yılmaz ise köpeklerin ölümü hakkında açıklamalarda bulundu. Yılmaz, tespitler sonucunda köpeklerin boyunlarının kırılarak öldürüldüğünü, ayrıca kafataslarında kırık ve çatlaklar olduğunu belirtti. Bu genç köpeklerin yaklaşık 6-7 aylık olduğunu vurgulayan Yılmaz, boyunlarında ip izlerine rastlandığını ve bu durumun kasıtlı olduğunu düşündüklerini ifade etti. Köpeklerin çöp konteynerleri yanında bulunduğunu ve emniyete haber verildiğini ekleyen Yılmaz, belediye birimlerinin ve polisin olayı araştırdığını belirtti. Yılmaz, sokaktaki hayvanların korunması gerektiğini vurgulayarak bu tür acımasız eylemlerin insanlık dışı olduğunu dile getirdi.

Özellikle hayvan severler ve toplumun duyarlı kesimleri, bu tür vahşet olaylarına karşı daha sıkı önlemler alınması gerektiğini savunuyor. Hayvan hakları konusunda toplumsal farkındalık arttıkça, bu tür vahşetlerin önlenmesi ve suçluların cezalandırılması için adımlar atılması bekleniyor. Olayın hemen ardından sosyal medyada da geniş yankı uyandıran bu vahşetin aydınlatılması ve sorumluların adalet karşısına çıkarılması, toplumda infial yarattı. Hayvan haklarının korunması ve hayvanlara yönelik şiddetin önlenmesi için toplumun her kesiminin duyarlı olması ve bu tür olaylara karşı hep birlikte mücadele etmesi gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İNSANLIK DIŞI OLAY EDİRNE’DE ŞOKE ETTİ: ÇUVALLARDA ÖLDÜRÜLMÜŞ KÖPEKLER BULUNDU
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin