1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sağlık Bakanı Memişoğlu, Sağlık Çalışanlarına Övgüyle Konuştu: “2002’den Bu Yana Sağlık Hizmetlerinde İnanılmaz Gelişme!”

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Sağlık Çalışanlarına Övgüyle Konuştu: “2002’den Bu Yana Sağlık Hizmetlerinde İnanılmaz Gelişme!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ndeki 2024-2025 akademik yılı açılış törenine katılan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sağlık çalışanlarının büyük gayret gösterdiğini belirtti. Memişoğlu, 2002 yılında bir vatandaşın senede sadece 2 kez sağlık hizmetinden faydalandığını hatırlatarak, bugün bu sayının 11.7 kez olduğunu ifade etti. Yatak kapasitesine bakıldığında ise, kaliteli odalarda kalma olasılığının yüzde 1-2 seviyesindeyken bugün yüzde 80’in üzerine çıktığını açıkladı.

Sağlık çalışanlarına hitaben “Siz sanat yapıyorsunuz” diyen Memişoğlu, hekimlerin hastalarının derdine derman olmak için hekimliklerini kullanmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, her türlü altyapısı olan sağlık yapılarının geliştirilmesi gerektiğini belirterek, Faz 1 ve Faz 0 çalışmalarının yapılabilmesi için gereken bilgi üretiminin sağlanması gerektiğini söyledi. Bakan Memişoğlu, birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarının entegre şekilde hareket etmesi konusunda yeni mevzuat çalışmaları yapıldığını ve doğru zamanda ve yerde etkin tedavi imkanı ve koruyuculuğun sağlanması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Sağlık hizmetlerinin sadece tedavi değil aynı zamanda koruyucu bir amaç da taşıması gerektiğini vurgulayan Bakan Memişoğlu, bu doğrultuda hem mevzuat düzenlemeleri hem de yönetimsel çalışmaların yapıldığını kaydetti. Sağlık Bakanlığının hedefinin, etkin tedavi ve koruyuculuk sağlamanın yanı sıra, sağlık hizmetlerinin doğru zamanda ve yerde verilmesi olduğunu ifade eden Memişoğlu, bu doğrultuda mevzuat düzenlemeleri ve işlevsellik konusunda çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Sağlık çalışanlarının önemine vurgu yapan ve onlara değer veren bir yaklaşımla konuşmasını sürdüren Bakan Memişoğlu, sağlık sektöründeki gelişmelerin ve yeniliklerin sürekli takip edilmesi gerektiğini ve Türkiye’nin bu alanda sahip olduğu altyapı ve insan gücüyle daha ileriye gidebileceğini belirtti. Bakan Memişoğlu’nun konuşmasının ardından, Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nde 2024-2025 akademik yılı açılış töreni gerçekleştirildi ve yeni dönem hedefleri ve çalışmaları hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sağlık Bakanı Memişoğlu, Sağlık Çalışanlarına Övgüyle Konuştu: “2002’den Bu Yana Sağlık Hizmetlerinde İnanılmaz Gelişme!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin