1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kılıçdaroğlu Hakkında Şok Gelişme: İddianame Hazır!

Kılıçdaroğlu Hakkında Şok Gelişme: İddianame Hazır!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Ekim 2023 tarihinde CHP grup toplantısında avukat Mustafa Doğan İnal’a hakaret içerikli sözler söylemişti. Bu olayın üzerine İnal, savcılığa suç duyurusunda bulunmuş ve Şubat 2024’te Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bir iddianame düzenlenmişti.

Bu iddianameye göre, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Hakaret” suçundan cezalandırılması talep edilmişti ve 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istenmişti. İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame doğrultusunda yargılama süreci başlatılmıştı.

Davanın 3. celsesi dün görülmüş ancak Kemal Kılıçdaroğlu’nun duruşmaya katılmaması nedeniyle savunması alınamamıştı. Bu durum üzerine mahkeme, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında zorla getirme kararı çıkarmış ve duruşma 18 Şubat tarihine ertelenmişti. Önümüzdeki celsede CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sanık sıfatıyla mahkemede hazır bulunması ve savunma yapması bekleniyordu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatları duruşmaya sundukları dilekçede müvekkillerinin mazeret bildirerek katılamadıklarını belirtmişlerdi. Ancak mahkeme heyeti, sanığın zorla getirilerek duruşmaya katılmasına karar vermişti. Bu gelişmelerin ardından 18 Şubat tarihinde yapılacak olan duruşmada Kemal Kılıçdaroğlu’nun söz konusu suçlamalara karşı savunma yapması bekleniyordu.

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hakaret suçlamasıyla yargılandığı davada, kamuoyunda büyük bir ilgi ve merak oluşmuştu. CHP’nin önde gelen isimlerinden birinin bu şekilde bir suçlamayla karşı karşıya olması, siyasi çevrelerde de geniş yankı uyandırmıştı. Ancak davanın gelişmeleri ve sonucu, henüz netlik kazanmamıştı. Duruşmanın 18 Şubat tarihinde yapılacak olan celseyi merakla bekleniyordu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kılıçdaroğlu Hakkında Şok Gelişme: İddianame Hazır!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin