1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Çocukluktan Gazilik Hikayesi: Zekiye Çomaklı’nın Dedesi Yusuf Koçak’a Madalya Talebi

Çocukluktan Gazilik Hikayesi: Zekiye Çomaklı’nın Dedesi Yusuf Koçak’a Madalya Talebi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zekiye Çomaklı, evli ve 2 çocuk annesi bir kadın olarak, dedesi Yusuf Koçak’ın Sarıkamış Harekatı’na katıldığını iddia etti ve ona gazilik madalyası verilmesi için Milli Savunma Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

Çomaklı, okula giderken öğretmeniyle yaptığı ödevde dedesinin savaş hikayelerinden etkilenerek gazilik madalyası talep etti. Dedesi 1893 yılında doğmuş ve 1973 yılında vefat etmişti. Çocukken dedesinin anılarını dinleyen Çomaklı, lisede dedesinden öğrendiklerini ödevlerine yansıttı. Dedesi, Sarıkamış Harekatı’na Araplar Düzü’nde 6 aylık askerken katıldığını anlatmıştı. Savaş sırasında yaralanan dede, Erzurum’daki hastaneye arkadaşları tarafından götürülmüş ve tedavisinin ardından geri hizmetli olarak görev almıştı.

Çomaklı, dedesine gazilik madalyası verilmesi için ilk kez 2009’da başvuruda bulunduğunu ancak eksik belgeler nedeniyle talebinin reddedildiğini belirtti. Yeni başvurusunda dedesine ait resimleri de ekleyen Çomaklı, Milli Savunma Bakanlığı’ndan dedesinin iade-i itibarının yapılmasını talep etti. Çomaklı, dedesinin yanı sıra Fillo Hafız ve İsa Bey gibi arkadaşlarının da aynı nedenle gazilik madalyası alamadığını ifade etti.

Çomaklı, dedesinin hakkı olan gazilik madalyasının verilmesini istediğini vurgulayarak, başka hiçbir talebi olmadığını dile getirdi. Sarıkamış Harekatı’nda görev alan dedesinin emeğinin unutulmamasını ve onurlandırılmasını isteyen Çomaklı, dedesinin verdikleri mücadeleyi takdir ettiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çocukluktan Gazilik Hikayesi: Zekiye Çomaklı’nın Dedesi Yusuf Koçak’a Madalya Talebi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin