1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Meta, Los Angeles’taki Çalışanları Yemeğe Değil, Şaraba Harcadı, İşten Çıkarma Şoku!

Meta, Los Angeles’taki Çalışanları Yemeğe Değil, Şaraba Harcadı, İşten Çıkarma Şoku!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meta, Los Angeles’taki yaklaşık iki düzine çalışanını, günlük 25 dolarlık yemek çeklerini ev eşyaları almak için kullandıkları iddiasıyla işten çıkardı. İşten çıkarılanların, yemek çeklerini yiyecek almak yerine şarap kadehleri ve çamaşır deterjanı gibi ürünler için harcadığı öne sürüldü. Bu gelişmeler, Meta’nın WhatsApp, Instagram ve Reality Labs gibi projelerdeki ekiplerinde yeniden yapılanma sürecinin başlamasından sadece birkaç gün önce gerçekleşti. Yeniden yapılanma, bazı çalışanların işten çıkarılmasını ve diğerlerinin yeni görevlere yönlendirilmesini içerirken kaynaklara göre, CEO Mark Zuckerberg’in başlattığı verimlilik girişimi devam ediyor.

Meta, Silikon Vadisi’ndeki ofisinde çalışanlarına ücretsiz yemek sunarken, daha küçük ofislerdeki çalışanlara günlük yemek kredileri veriyor. Çalışanlar, kahvaltı için 20 dolar, öğle ve akşam yemekleri için ise 25’er dolarlık kredi alıyor. İşten çıkarılanların bu sistemi uzun süreli ve sistematik bir şekilde kötüye kullandığı iddia edildi bazıları kredilerini birleştirirken, bazıları ofise gelmeyerek evlerine yemek siparişi vermiş. Bir eski çalışan, yemek çeki ile diş macunu ve eczaneden çay aldığını belirtti ve ofise gelmediği günlerde bu krediyi başka ihtiyaçlar için harcadığını söyledi. 400 bin dolar yıllık maaş aldığını ifade eden çalışan, hatasını kabul ettiğini ama bu durumun işten çıkarılmasına neden olacağını beklemediğini vurguladı.

Meta, bu işten çıkarmalarla ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Yeniden yapılanma sürecinde bazı ekiplerin stratejik hedeflerle uyumlu hale getirileceğini ve bazı çalışanların yeni görevlere yönlendirileceğini bildirdi. Şirket, işten çıkarılanlar için yeni fırsatlar yaratma çabasında olduğunu da ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meta, Los Angeles’taki Çalışanları Yemeğe Değil, Şaraba Harcadı, İşten Çıkarma Şoku!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin