1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Kılıçdaroğlu’na “Zorla Getirme” Kararı Çıktı!

Kılıçdaroğlu’na “Zorla Getirme” Kararı Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi’nin CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında “zorla getirme” kararı verdiğini duyurdu. Bu karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal’ın şikayeti üzerine açılan davada alındı. Mustafa Doğan İnal’ın “hakaret” iddiasıyla açtığı davada, Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’in yerine Avukat Uğur Çelik katılarak müvekkilin ikametgahının Ankara olduğunu belirtti ve talimatların Ankara’ya yazılmasını talep etti. Mustafa Doğan İnal’ın avukatı Furkan Keskin ise mahkemeden Kılıçdaroğlu’nun zorla getirilmesini talep etti ve İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi bu talebi uygun buldu. Mahkeme, duruşmanın 18 Şubat 2025 tarihinde yapılmasına karar verdi ve Kılıçdaroğlu’nun duruşmaya gelmemesi halinde zorla getirilmesine karar verildi. Bu durumda Kılıçdaroğlu, polis marifetiyle duruşmaya getirilecek.

Barış Yarkadaş’ın paylaşımına göre, İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi’nin CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında “zorla getirme” kararı aldığı öğrenildi. Bu karar, Mustafa Doğan İnal’ın eski avukatı olmasıyla bilinen avukatın “hakaret” iddiasıyla Kılıçdaroğlu’na karşı açtığı davadan kaynaklanıyor. Avukat Uğur Çelik’in, Kılıçdaroğlu’nun ikametgahının Ankara olduğunu ve talimatların Ankara’ya yazılmasını talep etmesi üzerine, Mustafa Doğan İnal’ın avukatı Furkan Keskin, mahkemeden Kılıçdaroğlu’nun zorla getirilmesini talep etti. Mahkeme, bu talebi uygun bularak Kılıçdaroğlu’nun zorla getirilmesine karar verdi ve duruşma tarihi olarak 18 Şubat 2025’i belirledi.

Barış Yarkadaş’ın aktardığı bilgilere göre, İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi’nin almış olduğu karar gereği CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “zorla getirme” kararıyla ilgili olarak mahkemeye katılması gereken duruşmanın tarihi 18 Şubat 2025 olarak belirlenmiştir. Bu duruşmaya gelmemesi halinde Kılıçdaroğlu’nun zorla getirileceği ifade edilmiştir. Bu karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal’ın Kılıçdaroğlu’na karşı açmış olduğu dava sonucunda alınmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kılıçdaroğlu’na “Zorla Getirme” Kararı Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin