1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan İsrail-İran Savaşıyla İlgili Çarpıcı Uyarı!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan İsrail-İran Savaşıyla İlgili Çarpıcı Uyarı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye ve Bölge İçin Olası İsrail-İran Savaşı Hazırlığı Uyarısı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail ile İran arasındaki olası savaşı yüksek bir ihtimal olarak değerlendirmenin önemli olduğunu belirterek ülke ve bölge olarak buna hazır olunması gerektiğini vurguladı. Bakan Fidan, bir programa katılarak gündemi değerlendirdi ve soruları yanıtladı. Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar’ın öldürüldüğü iddiasına ilişkin soruya yanıt veren Fidan, henüz resmi bir doğrulama olmadığını belirterek, konuya ilişkin dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Fidan, bölge ülkelerinin Filistin konusunda gösterdikleri hassasiyeti Lübnan bağlamında yetersiz bulduklarını ve bu durumun derinlemesine analiz edilmesi gerektiğini söyledi. İsrail ile İran arasında olası bir savaşın yüksek ihtimal olduğunu belirten Fidan, bölgenin istikrarsızlık içinde olmasının herkes için olumsuz sonuçlar doğuracağını ifade etti.

ABD ve Türkiye arasındaki ilişkilere de değinen Fidan, terör örgütü PKK ile işbirliğine son verilmesi gerektiğini ve Türkiye’nin kendi çıkarlarını korumaktan çekinmeyeceğini vurguladı.

Fidan, Türkiye’nin Yunanistan ile ilişkilerinde olumlu bir sürecin başladığını belirterek, iki ülke arasındaki sorunları çözmeye yönelik istişarelerin önemine değindi. Türkiye’nin milli konulara ağırlık verdiğini ve dış politika konularında dikkatli bir şekilde ilerlediğini söyleyen Fidan, Türk ordusunun her türlü provokasyona karşı hazır olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin savunma sanayisi alanında ilerlemesi ve dış politikada daha etkili bir aktör olması gerektiğini vurgulayan Fidan, BRICS’e katılıp katılmayacakları konusunda ise henüz net bir karar olmadığını belirtti.

Sonuç olarak, Türkiye’nin uluslararası ilişkilerdeki rolünün önemine değinen Fidan, ülkenin çıkarlarını korumak adına kararlı bir şekilde hareket ettiğini ve barışı sağlama konusundaki çabalarının devam edeceğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan İsrail-İran Savaşıyla İlgili Çarpıcı Uyarı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin