1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. DEM Parti Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ı Ziyaret Etti! Ayrıntılar Haberimizde!

DEM Parti Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ı Ziyaret Etti! Ayrıntılar Haberimizde!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, cezaevinde eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası yapılan açıklamada, Hatimoğulları ve Bakırhan, Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu olarak bulunan Demirtaş, Yüksekdağ ve Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı’yı ziyaret ettiklerini belirtti.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Hatimoğulları ve Bakırhan; görüşmelerde gelişmelere ilişkin bilgi paylaştıklarını ve görüş alışverişinde bulunduklarını açıkladı.

Açıklamada, “Tutsak yoldaşlarımızı çok iyi gördük. Cezaevindeki arkadaşlarımız, partimizin izlediği politikayı olumlu bulduklarını ve desteklediklerini söylediler. Onurlu bir barış için hem kendilerinin hem de diğer siyasi mahpusların her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını teyit ettiler. Sürece ilişkin henüz atılan bir adım olmadığını, bu konuda somut adımlar atılmasına ihtiyaç olduğunu ifade ettiler. Özellikle de bu sürecin başlamasının en önemli ve öncelikli yolunun İmralı tecridinin kaldırılması olduğunu ifade ettiler. Bu nedenle tecridin önemli bir gündem olarak ele alınması gerektiğini söylediler. Onurlu bir barış için katkı verebilecek bütün herkese de katkı sunma çağrısında bulundular” ifadelerine yer verildi.

Hatimoğulları ve Bakırhan, demokratikleşme ve barışı hapishanelerde konuşmanın bir sorun olduğunu vurgulayarak, “Her şeye rağmen yoldaşlarımız, ödedikleri bedellerin barışa katkı sunmasını temenni ediyor. Bizler de arkadaşlarımıza bu değerli görüşleri için çok teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki süreçte siyasi tutsak arkadaşlarımızın dışarıda katkı sunacak bir pozisyonda olmalarını hem önemsiyoruz hem de bekliyoruz” şeklinde konuştular.

Öte yandan, DEM Parti Eş Genel Başkanları, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Hatimoğulları, “Bu konularda atılacak adımları biz de izleyeceğiz hep beraber. Buradaki normalleşme midir, iç barış mıdır; kavramı, ismi ne olursa olsun somut olması gereken şey Türkiye’deki bütün bu sorun zincirinin çözümüne dair sağlıklı bir politik programın ortaya çıkması gerekiyor” dedi.

Ziyaret ve yapılan açıklamaların ardından gündeme ilişkin önemli haberler de değerlendirildi. İsrail’in Gazze operasyonunun ardından Lübnan’a yönelik kara harekatına girişmesi, İran ile yaşanan gerginlik ve bölgesel savaş söylemlerinin siyaset kulislerini hareketlendirdiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İsrail ile yaşanan gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamalarda, iç cephe vurgusu yaparak, “Fitne girişimleri karşısında millet olarak ‘iç cephemizi’ sağlam tutmaya gayret ediyoruz. Bugün, İsrail saldırganlığı karşısında, içeride ve dışarıda çatışma alanlarının değil, uzlaşma alanlarının öne çıkması gerekiyor” şeklinde konuştuğu aktarıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM Parti Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ı Ziyaret Etti! Ayrıntılar Haberimizde!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin