1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türkiye’nin Mülteci Politikası: Ensar mı, Casuslar mı?

Türkiye’nin Mülteci Politikası: Ensar mı, Casuslar mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye, 2011 yılından bu yana ağır bir mülteci krizi ile karşı karşıya. Suriye iç savaşının başlamasının ardından, 2011 yılının Nisan ayında ilk mülteci kafilesi ülkeye giriş yaptı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan isyanı “Onlar Ensar” diyerek milyonlarca sığınmacıya sahip çıkarken, Refah Partisi İl Başkanı olduğu dönemde Bulgaristan’dan gelen göçmenler için yaptığı konuşma ile gündeme geldi.

Dönemin Refah Partisi İl Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan’dan gelen göçmenlere “Bizim kapılarımız herkese açık” diyen dönemin Başbakanı Turgut Özal’ı eleştirdi. Özal’ın göç politikalarını eleştirirken Jivkov zulmünden kaçan soydaşlarımızın Türkiye’ye kabul edilmesine karşı çıkan Tayyip Erdoğan, 2011’den itibaren Suriye’den gelen sığınmacılara sahip çıkıyor.

Erdoğan, Suriye’den savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan mültecilere, “Muhacirlik, Ensar” kavramlarını hatırlatarak sahip çıkacaklarını ve onları asla ülkeden kovmayacaklarını dile getirmiştir. Öte yandan, Türkiye’de kayıt altına alınmış geçici koruma statüsündeki Suriyelilerin resmi sayısı 3 milyon 96 bin 157 iken, gayriresmi rakamlara göre Afganlarla birlikte Türkiye’de bulunan sığınmacıların sayısının 5 milyona ulaştığı belirtilmektedir.

1989 yılında asimilasyon politikaları nedeniyle Bulgaristan’da yaşanan kitlesel göç hareketi sonrasında soydaşlarımıza kapılarını açan Turgut Özal, 1989 ve 1990 yıllarında toplam 360 bin soydaşın Türkiye’ye gelmesine öncülük etmiştir. Soydaşlar, Türkiye’ye kısa sürede adapte olmuş, vatandaşlarımızla kaynaşmış ve ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmuştur.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı verilerine göre, Türkiye’de kayıtlı olan geçici koruma statüsündeki Suriyelilerin sayısı 3 milyon 96 bin 157’dir. Gayriresmi rakamlara göre ise Afganlarla birlikte Türkiye’de bulunan sığınmacıların sayısının 5 milyona ulaştığı belirtilmektedir. Türkiye, mülteci krizi ile başa çıkmak için iç ve dış politikalarını sürekli güncelleyerek mültecilere destek olmaya devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’nin Mülteci Politikası: Ensar mı, Casuslar mı?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin