1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meme Kanserine Dikkat! Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor

Meme Kanserine Dikkat! Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1-31 Ekim Meme Kanserine Karşı Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı kapsamında, Türkiye genelinde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Her 8 kadından 1’inde görülen meme kanserine karşı erken teşhis büyük önem taşımaktadır. Uzmanlar, özellikle kadınların düzenli olarak elle muayene yapmalarını ve bir kitle hissettiklerinde doktora başvurmalarını önermektedir.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melike Tekindal (39), yaklaşık 1,5 yıl önce elle muayene sırasında göğsünde bir kitle fark etti. Melike Tekindal, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı ve Türkiye Meme Hastalıkları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Murat Kemal Atahan’a başvurdu. Yapılan mamografi ve ultrason incelemeleri sonucunda Melike Tekindal’a 4. evre kanser teşhisi konuldu.

Tedavi süreci hızla başlatıldı ve Melike Tekindal, akıllı ilaçlar kullanarak iki kez ameliyat oldu. Erken teşhis sayesinde hastalıkla baş etmeyi başaran Tekindal, şu anda sağlıklı bir şekilde hayatına devam etmekte ve kontrollerini ihmal etmemektedir.

Melike Tekindal, tedavi sürecinde derslerini aksatmadan öğrencilerine eğitim vermeye devam etti ve, “Meme kanseri erken tanı konduğunda tedavi edilebilir bir hastalık haline gelmiştir” dedi.

Prof. Dr. Murat Kemal Atahan, meme kanserinin kadınlarda en yaygın görülen kanser türü olduğunu belirtti. Erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurgulayan Atahan, meme kanseri farkındalığını artırmak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Her 8 kadından 1’inin meme kanserine yakalandığına dikkat çeken Atahan, 40 yaşından itibaren kadınların düzenli mamografi çektirmelerini ve kendilerini düzenli olarak muayene etmelerini önerdi.

Prof. Dr. Murat Kemal Atahan, tıbbın gelişmesiyle artık meme kanserinin korkulacak bir hastalık olmadığını ve tedavi edilebilir olduğunu belirtti. Melike Hanım’ın hikayesinde de görüldüğü gibi uygun tedavilerle hastalığın üstesinden gelinebileceğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meme Kanserine Dikkat! Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin