1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kız Kapan Mevkii’nde Roma Dönemine Ait Kadın Kabartmalı Mezar Odası Bulundu

Kız Kapan Mevkii’nde Roma Dönemine Ait Kadın Kabartmalı Mezar Odası Bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halk arasında ‘Kız kapan mevkii’ olarak bilinen yerde, üzerinde kadın kabartması bulunan bir mezar odası ihbar üzerine bulundu. Köylüler, bu mezar odasının varlığını Adıyaman Müze Müdürlüğüne bildirdi.

Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan ve ekibi, bölgeye giderek incelemede bulundu. Roma dönemine ait olan ve geçmişi bin 700 yıla kadar uzanan kadın kabartmalı mezar odası, çeşitli tarihi yapılar arasında yer almaktadır.

Adıyaman Müze Müdürlüğü, bölgenin tescillenmesi için Şanlıurfa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne başvuruda bulunacak.

Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bir vatandaşın ihbarı üzerine Yukarı Nasırlı köyüne gelerek incelemelerde bulunduk. Burada yapmış olduğumuz incelemeler sonucunda, yaklaşık bir buçuk metre yüksekliğinde bir kadın kabartması ve onun altında bir mezar odası tespit ettik. Bu kadın kabartması, mezar odasının içerisinde gömülü olan kadını temsil etmektedir. Ayrıca yapılan araştırmalar sonucunda, oda mezarın Milattan Sonra 3. Yüzyıla tarihlendiği belirlendi. Yani, bu kadın mezarı günümüzden 1700 yıl öncesine aittir” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kız Kapan Mevkii’nde Roma Dönemine Ait Kadın Kabartmalı Mezar Odası Bulundu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin