1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Olaf Scholz, Türkiye’ye Neden Geliyor? Diplomatik Hareketlilik Başladı!

Olaf Scholz, Türkiye’ye Neden Geliyor? Diplomatik Hareketlilik Başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un yarın Türkiye’ye yapması beklenen çalışma ziyaretine ilişkin önemli bir yazı gazeteci-yazar Murat Yetkin tarafından kaleme alındı. Gazze savaşına yönelik farklı bakış açıları arasındaki zıtlaşıma vurgu yapan Yetkin, “Ama bu keskin siyasi ve ideolojik zıtlığa rağmen Scholz ve Erdoğan’ın bir ay içinde ikinci kez görüşmesi tek başına önem taşıyor” ifadelerine yer verdi.

Ankara’nın şu anda Almanya’nın Türkiye’ye Eurofighter satışına izin vermesi ve Türk vatandaşlarının Schengen vizesi sıkıntısıyla meşgul olduğunu belirten Yetkin, Berlin’in ise göçmenler ve Ukrayna konularının öne çıktığına dikkat çekti.

İki lider arasında yüz yüze yapılan görüşmelerde kararların alınması gereken konular olduğunu vurgulayan Yetkin, Alman kaynakların “bir ortak başarı hikayesinin iki ülke kamuoyunu da iyi geleceği kanısında olduğunu” aktardı.

Yetkin’in yazısının tamamına ulaşmak için [buraya](https://yetkinreport.com/2024/10/18/scholz-geliyor-almanyayla-yeni-bir-hikaye-lazim/) tıklayabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Olaf Scholz, Türkiye’ye Neden Geliyor? Diplomatik Hareketlilik Başladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin