1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Anayasa Mahkemesi Başkanı Özkaya: HDP Davası Sürecini Açıkladı!

Anayasa Mahkemesi Başkanı Özkaya: HDP Davası Sürecini Açıkladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya, Ankara’da bir otelde bireysel başvuruya ilişkin basını bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özkaya, HDP hakkındaki kapatma davasına dair bilgiler verdi. Dosyanın raportörde esas hakkında incelenmeye devam ettiğini belirten Özkaya, iddianamenin niteliği ve dosyadaki adli süreçlerin uzunluğunun süreci geciktirdiğini aktardı. HDP davasında 900’den fazla davanın olduğunu vurgulayan Özkaya, 451 HDP’li ismin siyasi yasak talebiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Anayasa Mahkemesi hakkındaki açıklamalarına ilişkin de konuşan Özkaya, kurum olarak verdikleri kararlar doğrultusunda yol almaya devam ettiklerini belirtti. Gazetecilerin bireysel kararların bağlayıcılığını sorması üzerine Özkaya, Can Atalay kararıyla ilgili verilen kararın net olduğunu ve akademik camianın da bu konuda genel bir kanaat oluşturduğunu belirtti. AYM ve Yargıtay arasındaki tartışmalara değinen Özkaya, bu tür tartışmaların kamuoyunda doğru bulmadığını ifade etti.

Özkaya, Can Atalay hakkında açılan davalar ve Yargıtay’ın kararlarıyla ilgili sorulara da yanıt verdi. Mahkemenin karar vereceğini belirten Özkaya, krizin çözümüyle ilgili herhangi bir girişimde bulunup bulunmadıkları sorusuna ise net bir cevap vermedi. Sokak hayvanlarına ilişkin kanunun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açılan davaya da değinen Özkaya, dosyanın incelenmeye başlandığını ve en kısa sürede karara bağlanacağını söyledi.

Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışmalara ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un 3. madde yorumuna ilişkin sorulara cevap verirken Özkaya, konunun kendilerinin görev alanı dışında olduğunu belirtti. Herhangi bir yoruma girmenin mümkün olmadığını ifade etti. Bu açıklamalarla birlikte, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya’nın yaptığı açıklamalar ve verdiği bilgiler basında geniş yankı uyandırdı. Özkaya’nın net duruşu ve açıklamaları, Anayasa Mahkemesi’nin çalışmaları ve aldığı kararlar hakkında kamuoyunda oluşan tartışmaları da aydınlattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Anayasa Mahkemesi Başkanı Özkaya: HDP Davası Sürecini Açıkladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin