1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. RTÜK’ten Gündüz Kuşağı Programlarına Sert Yaptırımlar!

RTÜK’ten Gündüz Kuşağı Programlarına Sert Yaptırımlar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

RTÜK, çocukların ekran başında olabileceği saatlerde yayına verilen şiddet görüntülerinin ve gayrimeşru ilişkilerin yer aldığı gündüz kuşağı programlarına ilişkin RTÜK İletişim Merkezi’ne gelen vatandaş şikayetlerini değerlendirdi. Bu konuda hazırlanan ‘Gündüz Kuşağı Programları Yayın Etik İlkeleri’, oy birliğiyle kabul edildi ve Üst Kurul, ilke kararlarının uygulanmasını sıkı takibe alacak. Programlarda şiddet, istismar, cinayet gibi suçları işleyen konular yer almayacak. Etik ilkelere uymayan programlara ağır yaptırımlar uygulanacak.

Yayın etik ilkelerine göre, kişilerin özel hayatına ilişkin bilgi, belge ve kayıtlar kesinlikle yayınlanmayacak. Programlarda katılımcılar özel hayatlarına ilişkin konularda zorlanmayacak ve psikolojik şiddet uygulanmayacak. Program içeriği toplumun değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olmayacak. Küfürlü ve argo içeriklere izin verilmeyecek.

Çocuklar, gençler ve zihinsel engelli bireyler kuşak programlarında konuk alınmayacak ve onlara yönelik istismar içeren yayınlardan kaçınılacak. Cinsel taciz, tecavüz gibi konuları meşrulaştıran yayınlar yapılmayacak. Kadına yönelik şiddeti teşvik eden ya da kadınları istismar eden içeriklere müsaade edilmeyecek.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, yayımlanan etik ilkelerin aile, çocuk ve kadınları koruma görevlerini vurgulayarak, “‘Gündüz Kuşağı Programları Yayın Etik İlkeleri’ hayırlı olsun. Zararlı içeriklere karşı aileyi, çocukları ve kadınları koruma görevimizdir” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
RTÜK’ten Gündüz Kuşağı Programlarına Sert Yaptırımlar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin