1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kaspi.kz, Hepsiburada’nın Sahibi D-Market’i 1,13 milyar dolara Satın Aldı!

Kaspi.kz, Hepsiburada’nın Sahibi D-Market’i 1,13 milyar dolara Satın Aldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kazakistan’ın e-ticaret platformu Kaspi.kz, Türkiye’nin önde gelen online alışveriş platformu Hepsiburada’nın sahibi olan D-Market’in yüzde 65,41’lik hissesini 1,13 milyar dolar karşılığında satın almak üzere anlaşmaya vardı. Açıklamaya göre, Doğan ailesi üyeleri ile yapılan anlaşma kapsamında Hepsiburada’nın sermayesinin yüzde 65,4’ünü temsil eden A ve B sınıfı hisselerin devri gerçekleştirildi. İmzalanan sözleşme gereği, hisse devrinin tamamlanması için 17 Ekim 2024 tarihinde Kaspi.kz ile Doğan ailesi üyeleri ve D-Market arasında anlaşma yapıldı.

Ödemenin ise iki taksitte gerçekleştirilmesi planlanmakta. Toplamda 1,13 milyar dolarlık anlaşmanın 600 milyon dolarlık kısmı kapanışta, kalan 526,9 milyon dolarlık kısım ise kapanıştan sonraki altı ay içinde ödenecek. Anlaşmanın gerekli izinlerin alınmasının ardından, 2025’in ilk yarısında tamamlanması öngörülüyor. Hepsiburada’nın ABD borsasındaki hisselerinin değeri de dün 2,2 dolardan kapanarak, şirketin piyasa değerinin 707 milyon dolar seviyesinde olduğu bildirildi.

Kaspi.kz CEO’su Mikheil Lomtadze, anlaşmanın iki şirket arasında yeni fırsatlar yaratacağını ve Türkiye ile Kazakistan’daki KOBİ’lerin ve girişimcilerin bu fırsatlardan faydalanacağını belirtti. Ayrıca, işlem sonrasında her iki şirketin de kendi markalarını ve organizasyon yapılarını koruyacağını vurguladı. Hepsiburada’nın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan ise, Kaspi ile yapılan anlaşmanın heyecan verici bir sürece işaret ettiğini ve Hepsiburada’nın potansiyelini ortaya çıkaracak en uygun ortağın Kaspi olduğunu dile getirdi.

Kaspi.kz ve Hepsiburada ekiplerinin bir araya gelerek Türkiye ve Kazakistan’da e-ticaret ve dijital hizmetleri daha da geliştirme hedefiyle, iş birliğinden büyük beklentileri olduğunu ifade etti. Her iki tarafın da kendi bilgi ve teknoloji birikimlerini paylaşarak, daha güçlü ve yenilikçi bir yapı oluşturacakları belirtildi. Bu anlaşma ile Türkiye ve Kazakistan arasındaki ticari ilişkilerin daha da güçleneceği ve entegrasyonun artarak devam edeceği öngörülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kaspi.kz, Hepsiburada’nın Sahibi D-Market’i 1,13 milyar dolara Satın Aldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin