1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. İstanbul’da Okullarda Ders Süreleri Kısaltıldı!

İstanbul’da Okullarda Ders Süreleri Kısaltıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da bulunan 34 ilçede ikili eğitim sistemi uygulanan okullarda ders saatleriyle ilgili önemli bir değişiklik yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzalı genelge ile okullardaki ders süreleri 40 dakikadan 35 dakikaya düşürüldü. Tüm il valiliklerine gönderilen genelgede, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde planlanması talep edildi.

Genelgede, mevcut ileri saat uygulamasının devam edeceği vurgulandı ve Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde belirtilen 180 iş günü kuralına uyulması gerektiği hatırlatıldı. Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan hükümler doğrultusunda valiliklerin günlük çalışma saatlerini belirleme yetkisi olduğu belirtildi. Yaz saati uygulamasının sürdürülmesi nedeniyle “kış saati” düzenlemesi taleplerinin valilikler tarafından karşılanacağı ifade edildi.

Öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin dikkatlice planlanması gerektiği vurgulandı. Gün doğumu ve batımı ile toplumsal şartların göz önünde bulundurulması gerektiği belirtilerek, eğitim ve öğretimin aksamaması adına gerekli tedbirlerin alınması istendi. İl bazlı mesai ve ders saatleri başlangıç saatlerinin valilikler tarafından belirlenmesinin gerekliliği üzerinde duruldu.

Eğitim ve öğretimin aksamaması için yapılan bu değişiklik, öğrencilerin verimliliğini arttırmayı hedefliyor. Öğrencilerin dersler sırasında daha etkili ve verimli bir şekilde çalışabilmeleri amacıyla ders sürelerinin düşürülmesiyle, öğrenciler üzerindeki baskının azaltılması ve daha kaliteli bir eğitim ortamı oluşturulması planlanıyor.

İstanbul genelindeki 34 ilçede uygulanan bu değişiklikle, öğrenci ve öğretmenlerin daha verimli ve etkili bir eğitim süreci geçirmesi hedefleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı bu kararla, eğitim sisteminin daha düzenli ve planlı bir şekilde işlemesi sağlanarak öğrencilerin akademik başarılarına olumlu katkıda bulunulması amaçlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Okullarda Ders Süreleri Kısaltıldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin