1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İsrail Dışişleri Bakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Hedef Aldı: “Tecavüzcü ve Katil Arkadaşın Sinvar’ı Geri Al”

İsrail Dışişleri Bakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Hedef Aldı: “Tecavüzcü ve Katil Arkadaşın Sinvar’ı Geri Al”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Dışişleri Bakanı, dün Gazze’de öldürülen Hamas liderinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı etiketleyerek paylaştığı fotoğrafı büyük tepki çekti. Israel Katz, “Tecavüzcü ve katil arkadaşın Sinvar’ı geri al” şeklindeki mesajıyla tartışmalara neden oldu. Hamas lideri Sinvar’ın İsrail tankından açılan ateşle öldürüldüğü açıklanmıştı.

Yahya Sinvar’ın Hamas lideri olmadan önce planlayıcılarından biri olduğu bilinen İsmail Haniye’nin öldürülmesinin ardından Hamas’ın siyasi büro başkanlığına getirildiği belirtildi. Aynı zamanda Sinvar’ın Gazze’de rastgele bir ordu operasyonunda öldürüldüğü ve önce evinde saklandığı, ardından tank atışı sonucu öldüğü bildirildi.

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, daha önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef almış ve Türkiye’deki Instagram yasağına destek veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu desteklemişti. Bu olayın ardından İmamoğlu Katz’a karşı sert bir yanıt vermiş ve Türkiye’nin hukukunu ve demokrasisini Maduro’ya benzeten bir açıklamada bulunmuştu.

Katz, sosyal medya hesabından sık sık Erdoğan’ı hedef alarak gerginliği arttırmıştı. Özellikle Hamas’ı destekleyen paylaşımlarıyla dikkat çeken Katz, 7 Ekim’den bu yana Erdoğan’a karşı eleştirel bir tavır sergilemeye devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Dışişleri Bakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Hedef Aldı: “Tecavüzcü ve Katil Arkadaşın Sinvar’ı Geri Al”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin