1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un Yenidoğan Çetesi Açıklamaları Gündemi Salladı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un Yenidoğan Çetesi Açıklamaları Gündemi Salladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un açıklamasına göre, İstanbul’da bazı özel hastanelerin yeni doğan bakım ünitelerinin kiralanarak insani ve uygun olmayan koşullar nedeniyle bebek ölümlerinin meydana geldiğine yönelik CİMER’e yapılan başvurular ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün ihbarı üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca 21.05.2023 tarihinde soruşturma başlatılmış, bu kapsamda bugüne kadar gözaltına alınan 47 şüpheliden 22’si tutuklanmıştır.

Adalet Bakanı açıklamalarında, “47 şüpheli hakkında 16.10.2024 tarihinde iddianame hazırlanmış ve 22’si tutuklu bulunan bu şüphelilerle ilgili yargılama süreci devam etmektedir.” ifadelerine yer verilmiştir.

Ayrıca, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığında görevli Cumhuriyet Savcısının tehdit edilmesi hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 şüpheliden 5’i tutuklanmış ve 3’ü hakkında adli kontrol kararı verilmiştir. Bu soruşturmanın da kararlılıkla devam etmekte olduğu bildirilmiştir.

Bu gelişmelerin ardından toplamda 47 şüpheli hakkında iddianame hazırlanmış ve yargılama süreci devam etmektedir. Ayrıca, doktor Fırat Sarı’nın lideri olduğu iddia edilen suç örgütünün faaliyetleri ve bebek ölümlerine neden olan ihmallerle ilgili detaylar da iddianameye yansımıştır.

İddianamede, şüpheliler arasında geçen telefon konuşmaları ve ailelerin ifadelerine de yer verilmiştir. Ayrıca, şüpheliler hakkında ciddi cezai yaptırımlar talep edilmekte olup, hapis cezaları öngörülmektedir. İddianamenin değerlendirilmesi ise Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından gerçekleştirilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un Yenidoğan Çetesi Açıklamaları Gündemi Salladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin